Steen & Strøm

​”El-markedet er så diffust, og det er vigtigt for os med en samarbejdspartner, som kan styre og optimere vores el-indkøb” - Finn Chabert, Teknisk Direktør Steen & Strøm.​

Hos Steen & Strøm er miljø- og samfundsansvar en hjertesag

Som Skandinaviens største udbyder af shoppingcentre, har Steen & Strøm selvsagt et stort energiforbrug. Koncernen har altid været miljøbevidst, og siden 2007 arbejdet på at implementere et konkret program for miljø- og samfundsansvar.

Ét af de 20 første mål er at få alle 17 shoppingcentre miljøcertificeret inden udgangen af 2010. Som en naturlig del af de 20 mål, arbejdede Steen & Strøm desuden overordnet på at få reduceret det samlede energiforbrug med 20 % - også inden 2010.

Årlig besparelse på 11 millioner kroner

Som et led i at nå sine mål har Steen & Strøm valgt at arbejde sammen EnergiData, et datterselskab i OK, som arbejder med Energirådgivning.

EnergiData har stået for at udbygge energistyringssystemet i Fields med timebaseret fjernaflæsning.

Det har betydet, at Fields har nedsat sit:

  • el-forbrug med mere end 40 %
  • og varmeforbruget med ca. 70 %.

Samlet giver det en årlig besparelse på 14 mio. kWh.  Resultatet har gjort, at implementering af timebaseret fjernaflæsning også foretages på de øvrige 16 shoppingcentre.

Et langvarigt samarbejde

OK har leveret el til Steen & Strøms mange centre siden 2003. Samarbejdet mellem OK og Steen & Strøm bygger i høj grad på tryghed og rådgivning.

Det har også været afgørende, at OK i forvejen havde Coop som kunde, fordi Coop og Steen & Strøm rent forbrugsmæssigt har samme profil.

Baseret på en langvarig indkøbsstrategi

Steen & Strøm har en Energi Forvaltnings-aftale med OK. Det er en langvarig indkøbsstrategi, hvor el-indkøbet opdeles i mange indkøb og spredes ud over en aftalt periode. Det gør det muligt at opnå et resultat, der afspejler et gennemsnit og ikke et resultat som er fremkommet ved en bestemt markedssituation, høj som lav. Prisen fastsættes ud fra gennemsnittet af indkøbspriserne.

Evnen til at købe rigtig ind er vigtig

Finn Chabert, der er Teknisk direktør for Steen & Strøm, fortæller:

”El-markedet er så diffust, og det er vigtigt for os med en samarbejdspartner, som kan styre og optimere vores el-indkøb, så vi kan koncentrere os om vores kerneforretning og servicere vores lejere optimalt. OK spiller en stor rolle i forhold til det ansvar, vi har overfor vores lejere i centrene. Evnen til at købe rigtigt ind, er nemlig afgørende for, at vi kan holde fællesomkostningerne på et fornuftigt niveau”.

Få rådgivning om el fra OK

Ønsker du også, at vi finder den helt rigtige el-løsning til din virksomhed, så lad os kontakte dig for en uforpligtende snak.