Energibesparelse på 2,6 % er da værd at tage med

​Det rigtige smøremiddel giver den største forskel. Det oplevede Ammeraal Beltech A/S, da OK testede Mobil DTE 10 Excel på deres energitunge plaststøbemaskine og kunne dokumentere en energibesparelse på 2,6 %. Det svarer til ca. 50.000 kr. sparet pr. maskine over 15 år.​​​​​​​​​​
​Sammen med Ammeraal Beltech A/S i Vejle og EnergiData ApS har vi testet den nye Mobil DTE 10 Excel hydraulikolie. Den forbedrede baseolie og et patenteret additivsystem forbedrer hydraulik-pumpers effektivitet og levetid. Men kan skiftet også give energibesparelser? Det har OK testet.
 

Specialkendskab giver besparelser på 2,6 %

Testforsøget blev udført af et af OK’s datterselskaber, EnergiData ApS, der er specialister i energistyring og –måling. I den første af to faser blev plaststøbemaskinens energioptag målt over 14 dage med Mobil DTE 25 (ISO VG 46), som Ammeraal Beltech normalt anvender.
 
Derefter udskiftede vi hydraulikolien til den nyudviklede, energibesparende Mobil DTE 10 Excel 46 (ISO VG 46).
 
Resultatet gav en energibesparelse på 2,6 %.
 
”Olien er sammensat af bedre baseolier, og den nye additivpakke giver mindre indre friktion i olien og dermed mindre varmeudvikling. Det skulle teoretisk set give et mindre energiforbrug og mindre slid på de mekaniske dele,” fortæller Flemming Søren Jensen, der er smøreolieingeniør hos OK. 

 

Fakta om testen

  • Resultatet af målingerne viste en reduktion i effektoptaget på 2,6 %
  • Levetiden forventes at være op mod 20 år, mens referenceolien har en levetid på 15 år
  • Testforsøget blev udført af EnergiData ApS, der er et af OK’s datterselskaber og specialister i energioptimering
  • På baggrund af testen overvejer Ammeraal Beltech A/S at udskifte hydraulikolien på alle deres plaststøbemaskiner på sigt.
Ammeraal Beltech

​Længere levetid og større besparelser

Den nye olie er lidt dyrere, men allerede efter godt et halvt år har pengene tjent sig ind, og i praksis vil mange opleve større besparelser.
 
”Testen viste forskellen på energioptaget ved brug af et eksisterende topkvalitetsprodukt over for den nye hydraulikolie, så hvis man bruger en hydraulikolie af en lavere kvalitet, vil besparelserne sandsynligvis være endnu større,” vurderer Flemming Søren Jensen.
 
Vil du vide mere om, hvad OK og Mobil-produkter har gjort for Ammeraal Beltech, så kontakt os og få en uforpligtende snak.
 

Om Ammeraal Beltech

  • En global virksomhed, der har specialiseret sig i plaststøbning af komplekse emner
  • En af markedslederne inden proces- og transportbånd
  • Producerer til 150 lande på verdensplan.

Få hjælp til smøre-
midler

Hvis du har brug for hjælp, eller hvis du har spørgsmål til smøremidler, sidder vi klar til at hjælpe dig. Ring til os på 70 12 12 01 eller bestil et tilbud her