Fleksible køle- og smøremidler fjernede hudgener hos KB Metal

​Køle- og smøremidlet er afgørende i spåntagende bearbejdning. Det oplevede KB Metal, da de skiftede til OK og rhenus R-FLEX, som har forbedret processen og arbejdsmiljøet. ​​​​​​​​​​

​​Fleksible smøreegenskaber

Når det kommer til spåntagende bearbejdning, er køle- og smøremidlet afgørende for processen. Derfor er det tætte samarbejde med OK’s specialister vigtigt: ”Den store fordel ved rhenus R-FLE​​​​​​X er, at køle- og smøremidlet er delt i to komponenter: dels basisegenskaberne, dels smøreevnen,” forklarer OK’s specialist i køle- og smøremidler, Lars Primdahl, og uddyber: 

”Basisdelen styrer bakterier, skumdannelser, korrosion og hjælper til at holde maskinerne rene. Den anden komponent giver smøreegenskaberne og sikrer, at olien smører bedst muligt, så værktøjerne får en lang standtid, og emnerne får en flot overflade,” fortæller Lars Primdahl. 

Tæt dialog og sparring

KB Metal er specialist indenfor spåntagende bearbejdning. Derfor er det også vigtigt for virksomhedens adm. direktør, Kennet Bager Nielsen, at OK’s team er specialister i køle- og smøremidler. 

”Vi vil være specialister indenfor spåntagende bearbejdning. På samme måde forventer vi, at vores leverandører er specialister, så vores bearbejdninger forløber gnidningsløst. Nu har vi gennem et par år kørt med rhenus R-FLEX, og vi har oplevet en stor forskel,” fortæller Kennet Bager Nielsen. 

”Det allervigtigste er, at vores produktion kører stabilt. Og det er den tætte dialog med til at sikre. Det er vigtigt, at vi har en god dialog med vores leverandør, så vi minimerer – eller helt undgår – de udfordringer, som altid vil opstå i en bearbejdningsproces,” fortæller Kennet Bager Nielsen. 


Om KB Metal

  • Grundlagt i 1999 i Sæby og ejet Kennet Bager Nielsen
  • Specialist i spåntagende bearbejdning
  • Har 14 CNC-styrede maskiner, maskiner til afkortning, overfladebehandling, bearbejdning af plastkomponenter, m.m.

 

Case om KB Metal

Ekstra professionel service

Typisk kan udfordringer i produktionen afhjælpes ved at justere det fleksible køle- og smøremiddel. Det er også vigtigt for Kennet Bager Nielsen​, at OK er en proaktiv leverandør. Udover Lars Primdahl får KB Metal besøg af Uffe Christensen, som er OK’s professionelle servicetekniker.

Uffe Christensen kommer én gang om måneden og vedligeholder virksomhedens maskiner, laver olieanalyser, udskifter smøremidler og meget mere. Med forebyggende vedligeholdelse kommer KB Metal på forkant med udfordringerne.  

Forbedret arbejdsmiljø

Det fleksible køle- og smøremiddel er desuden fri for borsyre. Hos KB Metal har det betydet, at rhenus R-FLEX har givet et bedre arbejdsmiljø. Efter virksomheden er skiftet til et køle- og ​​smøremiddel uden borsyre, oplever medarbejderne ikke længere hudgener ved maskinerne.​​​​​​​​

Om rhenus R-FLEX

  • 2-komponent, borfrit og vandblandbart køle- og smøremiddel
  • Fleksibelt produkt, der kan justeres individuelt til stort set alle bearbejdninger
  • Kan anvendes til bearbejdning af alle materialer