Toms chokolade - høje krav til fødevaresikkerheden

Når Toms hvert år sender mere end 21 millioner kæmpeskildpadder af sted til danske slikmunde, får man som forbruger ud over en god smag i munden også kvalitet for pengene. ​​

Hos Toms stiller man nemlig høje krav til kvalitet og fødevaresikkerhed, både når det gælder Toms selv, og når det gælder de leverandører, der lægger maskindele til eller leverer kakaobønner, mandler, emballage – eller smøremidler.

ISO-certificering kræver de rigtige smøremidler

Når det kommer til smøremidler, har man hos Toms valgt den højeste certificering nemlig ISO 22.000. OK leverer smøremidler til Toms Gruppen og forhandler Mobil, der som den eneste laver fødevaregodkendte NSF H1-registrerede smøremidler, som lever op til den højest anerkendte og mest omfattende fødevarestandard.

Smøremidlerne er produceret i omgivelser, der lever op til ISO 22.000 certificeringen. 

Rådgivning og sparring er en forudsætning

Udover at OK leverer sikkerhedsgodkendte kvalitets smøremidler til Toms, er det vigtigt for samarbejdet, at OK kan agere sparringspartner og bidrage til samarbejdet med professionel rådgivning og indsigt i fx de seneste specifikationer og lovkrav omkring produkterne.
 
Per Knudsen, der er teknisk indkøber hos Toms Gruppen, udtaler: ”Vi kan ikke selv være eksperter på alle områder, så det er vigtigt, at vores leverandør er det og har 100 % styr på de sidste nye krav og certificeringer”.
 

Om Toms chokolade

  • 5 fabrikker fordelt i Danmark, Sverige, Tyskland og Polen
  • Fabrikken i Danmark ligger i Ballerup og er landets største chokolade fabrik
  • Fabrikken producerer 15.000 tons chokolade om året
  • 1200 ansatte
Hos Toms chokolade er fødevaresikkerheden - også i smøremidlerne til maskinerne - i fokus

Færre smøremidler dækker behovet​

Da OK blev leverandør, analyserede de sig hurtigt frem til, at Toms kunne køre på færre smøremidler og samtidig dække maskinernes krav, hvilket har haft stor betydning for virksomheden.

”Ved at vi kan nøjes med at køre med et par af Mobils produkter, som afdækker kravene, minimerer vi risikoen for fejl”, fortæller Per Knudsen. Han fortsætter: ”Har vi en problemstilling, er det vigtigt, at vores leverandør kan træde til og har den ekspertise, det kræver at løse problemet. De skal have den nødvendige tekniske indsigt, og det ved vi, OK har”, siger Per Knudsen.

Få hjælp til smøre-
midler

Hvis du har brug for hjælp, eller hvis du har spørgsmål til smøremidler, sidder vi klar til at hjælpe dig. Ring til os på 70 12 12 01 eller bestil et tilbud her