Tyskland
- det perfekte pitstop

​Tyskland er langt mere end Autobahn og kedelige rastepladser. Ofte ligger spændende turistoplevelser blot få kilometer fra motorvejen.
”I ferieperioder er trafikken på de tyske vejeofte så tæt, at det tager lang tid at komme gennem landet. Derfor er det oplagt at tage en overnatning på ud- eller hjemrejsen og med lidt planlægning, får man mulighed for at besøge en af de mange interessante seværdigheder, som vi danskere slet ikke kender. Husk også på, at det er mindre belastende, når den lange biltur deles op,” anbefaler Lene Bonde, kommunikationschef hos energiselskabet OK.
 

Billig overnatning

Har du på forhånd bestemt, at familien tager et pitstop, så er der et bredt udvalg campingpladser og moteller/hoteller.
 
”Rastepladshotellerne er tit forholdsvis dyre i forhold til kvaliteten, hvorimod man ofte kan overnatte til omkring 50 euro for et hotelværelse, hvis man kører væk fra motorvejen, og motellerne er endnu billigere. Det samme gælder restauranterne ved rastepladserne, der er dyre, mens maden er langt bedre og billigere, når man kører af motorvejen,” forklarer Lene Bonde, der anbefaler, at man planlægger sit pitstop hjemmefra, og derved undgår nødløsninger. Alternativet er at bruge navigationssystemets muligheder for at finde såvel restauranter som hoteller.
 

Udflugtsmål

Hvis du alligevel overnatter i Tyskland, skal du bare vide, at det er et langt bedre ferieland, end rygtet vil vide. Danskerne ræser tit forbi den ene storslåede turistattraktion efter den anden, når de kører på Autobahn. Seværdighederne ligger nogle gange ganske få kilometer væk fra motorvejen, og særligt de tyske storbyer er ofte et besøg værd.
 

Biler, biler og biler

For de bilinteresserede er Tyskland et mekka af bilmuseer. De tyske bilfabrikker har ofte et museum i den by, hvor de har hovedsæde, og der er prestige i at have den mest spektakulære udstilling.
 
Audimuseet ligger i Ingolstadt, BMWmuseet i München og VW har repræsenteret alle koncernens fem mærker i et stort udstillingsområde kaldet
Autostadt tæt på Wolfsburg.

Autostadt er virkelig et besøg værd. Den ligger 65 km – omkring 40 minutters kørsel fra A7 i vestlig retning – og rummer en lang række udstillinger og aktiviteter i et særligt opbygget område ved den gamle VW fabrik i Wolfsburg. Det emmer af bilhistorie, og i år er der en unik 10-års jubilæumsudstilling, der aldrig er set før.

Autostadt har samlet stort set alle milepæle i bilernes historie, lige fra Daimlers første bil fra 1885 og den første VW Folkevogn prototype til nogle af de hurtigste biler gennem tiderne. Det er et absolut must for bilentusiaster. Entréen koster ca. 14 euro, godt 100 kroner, og du kan hurtigt få en dag til at gå, ligesom Autostadt har en lang række aktiviteter for børn og unge. En ægte femstjernet turistattraktion.

Perlen i syd

Stort set for enden af A7 ligger den sydtyske metropol München, godt 950 kilometer fra den danske grænse. München byder på en perlerække af seværdigheder, for de bilinteresserede er der naturligvis BMWmuseet, der ligger tæt på den olympiske park, som var hjemsted for de olympiske lege i 1972.
 
Foruden et stort centrum med gode shoppingmuligheder, rummer München seværdigheder som den engelske have, der er en 3,7 km2 stor park med tivoli, restauranter, legepladser og botanisk have.
 
Det kan også anbefales at besøge den 600 år gamle Frauenkirche med de to karakteristiske kuppeltårne, som er Münchens berømte vartegn.
 
Hvad enten det handler om et endagsstop eller en ferie, så er den store nabo mod syd et interessant bekendtskab, og som pitstop er der rigtig gode muligheder for en ekstra ferieoplevelse.
 

Find mere om Tyskland

www.tyskland.travel – den officielle hjemmeside for det tyske turistbureau – på dansk

www.travelmarket.dk – under ”Tyskland” finder du en fremragende guide til tyske seværdigheder