Persondatapolitik for OK a.m.b.a.

​For OK er det vigtigt at beskytte de personoplysninger, du deler med os. Derfor har vi en persondatapolitik, der sikrer, at dine oplysninger behandles ansvarsfuldt, med respekt for dit privatliv og naturligvis i overensstemmelse med lovgivningen på området.

Persondatapolitikken definerer, hvem der har dataansvaret for de personoplysninger, du deler med os, og hvilke oplysninger vi indsamler, samt hvordan de bruges. I persondatapolitikken findes også oplysninger om de rettigheder og valgmuligheder, du har i forhold til de personoplysninger, du har delt med os.

Vi gør opmærksom på, at der, ud over persondatapolitikken, eksisterer supplerende produktspecifikke betingelser ved indgåelse af køb og aftaler.

1. Dataansvar

1.1 Hvem er den dataansvarlige?

OK a.m.b.a., CVR-nr. 39170418, Åhave Parkvej 11, 8260 Viby J, er dataansvarlig for de personoplysninger, du deler med os, når du besøger vores hjemmeside, foretager køb online eller telefonisk. Ønsker du at rette henvendelse til OK, kan det ske på e-mail til ok@ok.dk eller telefon: 70 10 20 33

1.2 Klagemulighed

Hvis du ønsker at klage over behandlingen af dine personoplysninger er du velkommen til at kontakte vores kundeservice.

OK a.m.b.a.
Åhave Parkvej 11
8260 Viby J
Telefon: 70 10 20 33
E-mail: fs@ok.dk

Du kan også indgive en klage til Datatilsynet, Borgergade 28, 5., 1300 København K.

2. Indsamling af personoplysninger

Indsamling af dine personoplysninger sker i ét eller flere af nedenstående tilfælde:
 
  • Når du indgår et kundeforhold med os
  • Når du registrere dig i OKs app
  • Når du tilmelder dig OKs nyhedsbrev
  • Når du anmoder om at få tilsendt materiale
  • Når du kommunikerer med os
  • Når du bruger OKs øvrige funktioner og tjenester
Følgende typer af personoplysninger kan OK registrere om dig:
 
  • Kontaktoplysninger, herunder navn, adresse, telefonnummer og e-mail
  • Bankregistreringsnummer og bankkontonummer
  • CPR-nummer
  • IP-adresse
  • Forbrugsdata
  • Oplysninger om tekniske installationer
  • Oplysninger om dit el- og gasforbrug
  • Segmenteringsdata på baggrund af eks. geodemografi

3. Behandling af personoplysninger

Vores grundlag for behandling af dine personoplysninger er primært opfyldelse af anmodninger modtaget fra dig. Vi behandler derudover dine personoplysninger på grundlag af vores legitime interesse i at foretage markedsføring, udvikle eksisterende samt nye services og produkter, foretage analyser og statistik af vores kundesegmenter og produkter, eller hvis du har givet et specifikt samtykke til en konkret behandling.

Overstående kan til enhver tid opdateres i takt med eventuelle ændrede forretningsmæssige behov og lovkrav.

4. Særligt vedrørende kreditvurdering

Der foretages kreditvurdering ved indgåelse af alle nye kundeforhold, ved udvidelse af kundeforholdet med nye produkter og i det løbende samhandelsforhold efter behov. Vi har abonnement hos kreditoplysningsbureauerne Experian og Debitorregistret. Herfra modtager vi den dagsaktuelle registreringsstatus og besked om nye registreringer i deres registre, til brug for den løbende vurdering af samhandelsforholdet.

Derudover har OK abonnement hos CPR-registeret, og modtager automatiske oplysninger via CPR-registeret omkring ændringer i dine bopælsforhold.

5. Markedsføring via mail

Når du har afgivet din bestilling af en vare eller ydelse, vil du i mange tilfælde modtage en bekræftelse via e-mail. Vi bruger ikke oplysningerne til at sende uopfordret e-mails. Du vil alene blive kontaktet af OK vedrørende prislister, nyhedsbreve og salgsmails, såfremt du aktivt har bedt om det via en af OK’s bestillingsformularer eller via siden for tilmelding af e-mail-tjenester.

Du kan altid afmelde modtagelsen af e-mail-tjenester på vores hjemmeside.

Har du oplyst din mailadresse og/eller mobil nr. ved indgåelse af aftale om levering af produkter fra OK, accepterer du samtidig, at vi må kontakte dig vedr. din aftale pr. mail og/eller sms, herunder sende dig oplysninger om aftalen, evt. ændringer og andre servicemeddelelser.

6. Opbevaring af dine personoplysninger

Alle personoplysninger opbevares på betryggende vis, og er kun tilgængelige for relevante medarbejdere i OK. Jævnfør reglerne i databeskyttelsesloven sletter vi personoplysninger, når de ikke længere er nødvendige i forhold til det formål, hvormed de er indsamlet, eller vi er forpligtet til at opbevare. Det kan forekomme, at oplysninger opbevares i længere tid i anonymiseret form.

7. Videregivelse til tredjemand

Vi videregiver ikke dine personoplysninger til tredjemand, medmindre vi er forpligtet til det efter lovgivningen, eller vi har indgået en aftale med tredjemand om levering af en vare eller ydelse til dig.

8. Sikkerhed

I OK lægger vi stor vægt på, at du trygt og sikkert kan handle med os og bruge vores hjemmeside. Vi har en række interne procedurer og politikker, der sikrer, at vi lever op til et højt sikkerhedsniveau.

I det omfang, der fra OK’s hjemmeside linkes til andre hjemmesider, er OK ikke ansvarlig for indholdet og sikkerheden på disse sider. Vi opfordrer til at du læser persondatapolitikken på disse hjemmesider.

9. Dine rettigheder

Når du deler dine personoplysninger med os, har du en række rettigheder, du kan benytte dig af. Du har ret til at få oplyst hvilke personoplysninger om dig, vi behandler. Du har i visse tilfælde ret til at få udleveret de personoplysninger, som vi har registreret om dig, i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format samt bede os om at transmittere disse oplysninger til en anden dataansvarlig.

Du kan til enhver tid benytte retten til at få slettet de oplysninger, vi indsamler om dig, med visse lovbestemte undtagelser. Du er derudover berettiget til at gøre indsigelse imod indsamlingen og bede om, at behandlingen af dine personoplysninger begrænses. Hvis personoplysninger om dig er forkerte, har du ret til at få dem korrigeret.

Ønsker du at gøre brug af disse rettigheder kan du kontakte os på fs@ok.dk eller telefonisk via vores kundeservice på tlf. 70 10 20 33.

10. Brug af Cookies

Vi bruger cookies på vores hjemmeside. Hvad det er, hvordan vi bruger dem, og hvilke muligheder du har for afvisning og sletning, kan du læse mere om i vores cookie-politik: www.ok.dk/cookies

Vi vil løbende opdatere vores persondatapolitik som følge af ændringer i juridiske eller driftsmæssige krav. Vi vil meddele sådanne ændringer i overensstemmelse med lovgivningen.

Viby, april 2018
Version 1.0