Er ethanol bæredygtigt?

Man har på EU-plan søgt at sikre bæredygtigheden ved at opstille en række bæredygtighedskriterier til den ethanol, som benzinselskaberne tilsætter. Fra start er der et krav om, at biobrændstofferne skal have en CO₂-fortrængningsgrad på 35 %. Et krav der i 2017 skærpes til 50 %.

Desuden er der krav om, at de afgrøder, der anvendes til ethanolfremstilling ikke må være dyrket i våd- eller skovområder eller områder med særlig følsom natur.