Kræn Østergård Nielsen

Født: 3. april 1980

Gruppe: Landskreds

Medlem af OK's hovedbestyrelse siden: 2017

Hvad er din baggrund?

- Jeg er opvokset i Hørning Syd for Aarhus, hvor jeg arbejdede i SuperBrugsen, mens jeg læste på Handelsskolen. Efter handelsskolen har jeg taget en HD i Afsætning, en HD i Logistik og en Executive MBA. Min fuldtidskarriere begyndte i Dansk Supermarked Indkøb og førte mig videre til ISS, hvor jeg bl.a var divisionsdirektør for Catering i Danmark og Global Indkøbsdirektør. Så kom turen til McKinsey & Company, og i 2014 kom jeg tilbage til Coop Danmark, hvor jeg nu er CEO.

Kræn Østergård Nielsen

Fritidsinteresser:

- En stor del af min fritid bruger jeg i vores “nye” sommerhus i Liseleje. Det er et lille, gammelt træhus fra 1920, så det kræver lidt knofedt, men det er god adspredelse og ’teambuilding’ i familien.

Jeg elsker at rejse og at være i naturen. Jeg vil også gerne holde mig i form, så jeg prøver at kombinere alle tre ting i vandre-, dykker- og skiferier.

Hvad var din bevæggrund for at gå ind i bestyrelsesarbejdet i OK?

- Qua min baggrund gik OK i blodet på mig allerede i en ung alder. OK er en enormt spændende og veldrevet forretning.

Herudover er Coop jo den største andelshaver i OK. Så det handler selvfølgelig også om at være med til at sikre, at andelshavernes aktiver i OK beskyttes, udvikles og optimeres.

Hvad er din mærkesag som bestyrelsesmedlem i OK?

- Min mærkesag er først og fremmest, at vi skal fortsætte med at beskytte, udvikle og fremtidssikre OK - herunder også at skabe synergi mellem OK og Coop til glæde for begge selskaber - og ikke mindst kunderne.

Desuden ligger det mig meget på sinde, at vi konstant optimerer ressourceanvendelsen i OK og arbejder målrettet på at maksimere værdiskabelsen for både kunder, samfund og andelshavere.

Hvorfor er andelstanken stadigvæk en god idé?

- Min farfar grundlagde et andelsfrysehus i sin landsby, så jeg kan ikke afvise, at jeg er blevet lidt andels-præget i min opvækst. Men jeg er overbevist om - med den rette governance - at andelsselskaber har en række unikke konkurrencemæssige fordele, herunder muligheden for at tænke mere langsigtet samt den nære relation til kunderne og ikke mindst legitimiteten, der ligger i at være ejet af kunderne.

Sidstnævnte bliver særligt afgørende i en digital verden, hvor troværdighed omkring forsvarlig brug af data er altafgørende. Deleøkonomi er blevet det nye sort, men det er jo egentligt bare en moderne fortolkning af andelsprincipperne.

Øvrige tillidshverv

  • Bestyrelsesformand for FDB Møbler
  • Bestyrelsesformand for LoByCo
  • Bestyrelsesformand for Coop Folkeskove 
  • Bestyrelsesformand i Casefair ApS
  • Bestyrelsesmedlem i Copenhagen Optimization ApS
  • Tidligere bestyrelsesmedlem i Dragsholm Slot / Brdr. Price koncernen

Mød hovedbestyrelsen

Se medlemmerne af OK's hovedbestyrelse og læs mere om hvert medlem.

Se OK's hovedbestyrelse

top
Vi bruger cookies (også fra 3. part) til at huske dine indstillinger, trafikmåling og til at vise målrettede annoncer. Du accepterer det ved at klikke videre på siden. Læs mere om vores brug af cookies og hvordan du sletter dem