Kræn Østergård Nielsen

Født: 3. april 1980

Gruppe: Landskreds

Medlem af OK's hovedbestyrelse siden: 2017

Hvad er din baggrund?

- Jeg er opvokset i Hørning Syd for Aarhus, hvor jeg arbejdede i SuperBrugsen, mens jeg læste på Handelsskolen. Efter handelsskolen har jeg taget en HD i Afsætning, en HD i Logistik og en Executive MBA. Min fuldtidskarriere begyndte i Dansk Supermarked Indkøb og førte mig videre til ISS, hvor jeg bl.a var divisionsdirektør for Catering i Danmark og Global Indkøbsdirektør. Så kom turen til McKinsey & Company, og i 2014 kom jeg tilbage til Coop Danmark, hvor jeg nu er CEO.

Kræn Østergård Nielsen

Fritidsinteresser:

- En stor del af min fritid bruger jeg i vores “nye” sommerhus i Liseleje. Det er et lille, gammelt træhus fra 1920, så det kræver lidt knofedt, men det er god adspredelse og ’teambuilding’ i familien.

Jeg elsker at rejse og at være i naturen. Jeg vil også gerne holde mig i form, så jeg prøver at kombinere alle tre ting i vandre-, dykker- og skiferier.

Hvad var din bevæggrund for at gå ind i bestyrelsesarbejdet i OK?

- Qua min baggrund gik OK i blodet på mig allerede i en ung alder. OK er en enormt spændende og veldrevet forretning.

Herudover er Coop jo den største andelshaver i OK. Så det handler selvfølgelig også om at være med til at sikre, at andelshavernes aktiver i OK beskyttes, udvikles og optimeres.

Hvad er din mærkesag som bestyrelsesmedlem i OK?

- Min mærkesag er først og fremmest, at vi skal fortsætte med at beskytte, udvikle og fremtidssikre OK - herunder også at skabe synergi mellem OK og Coop til glæde for begge selskaber - og ikke mindst kunderne.

Desuden ligger det mig meget på sinde, at vi konstant optimerer ressourceanvendelsen i OK og arbejder målrettet på at maksimere værdiskabelsen for både kunder, samfund og andelshavere.

Hvorfor er andelstanken stadigvæk en god idé?

- Min farfar grundlagde et andelsfrysehus i sin landsby, så jeg kan ikke afvise, at jeg er blevet lidt andels-præget i min opvækst. Men jeg er overbevist om - med den rette governance - at andelsselskaber har en række unikke konkurrencemæssige fordele, herunder muligheden for at tænke mere langsigtet samt den nære relation til kunderne og ikke mindst legitimiteten, der ligger i at være ejet af kunderne.

Sidstnævnte bliver særligt afgørende i en digital verden, hvor troværdighed omkring forsvarlig brug af data er altafgørende. Deleøkonomi er blevet det nye sort, men det er jo egentligt bare en moderne fortolkning af andelsprincipperne.

Øvrige tillidshverv

  • Bestyrelsesformand for LoByCo
  • Bestyrelsesmedlem i Copenhagen Optimization ApS
  • Tidligere bestyrelsesmedlem i Dragsholm Slot / Brdr. Price koncernen

Mød hovedbestyrelsen

Se medlemmerne af OK's hovedbestyrelse og læs mere om hvert medlem.

Se OK's hovedbestyrelse

top