Varmepumperne bliver billigere i drift

Den 1. maj blev det mindst 1000 kr. billigere om året at have en varmepumpe for en gennemsnitlig husstand. Elvarmeafgiftens nedsættelse betyder besparelser på elregningen for de boligejere med elvarme - enten i form af varmepumper eller elradiatorer.

Energiselskabet OK, som er en stor spiller på varmepumpemarkedet, håber, at nedsættelsen vil sparke yderligere gang i markedet for varmepumper og dermed den grønne omstilling.

”Vi mener, det er meget positivt for de boligejere, der har investeret eller kommer til at investere i en varmepumpe,” siger Klaus Kjær, markedschef i OK.

Årlig besparelse på mindst 1000 kr.Elvarmeafgiften betyder, at de husstande, som har el i opvarmningen og bruger over 4000 kWh om året, får en lempelse hver måned.

”Det er glædeligt for boligejerne, at det nu er blevet billigere at have varmepumpe. Med vores erfaring i forhold til varmepumpeløsninger, vurderer vi, at en besparelse på 12-1400 kr. pr. år er realistisk for en gennemsnitlig husstand. Med en levetid på over 20 år på en varmepumpe, giver det en besparelse på over 20.000 kr.,” siger Klaus Kjær.

Kan sagtens tåle endnu et nyk nedadForbrugeren sparer med den nye aftale 65 øre pr. kWh, men OK’s markedschef mener, at prisen skal sænkes yderligere, hvis varmepumperne skal have kraftigere medvind. I forhold til energiudspillet, der lige nu debatteres på Christiansborg, lægges der op til en halvering af elvarmeafgiften fra ca. 30 øre/kWh til ca. 15 øre/kWh fra 2021.

”Hvis det forslag bliver vedtaget i den nye energiaftale enten nu eller på den anden side af sommerferien, giver det boligejerne en endnu større grund til at vælge en varmepumpeløsning,” siger Klaus Kjær og fortsætter:

”Det giver et skub til den grønne omstilling,” siger han.

Udfasning af PSO’en er også godt for elregningenUdfasningen af PSO’en er i gang. Afgiften var tidligere en del af vores elregning, så alt i alt er der gode takter, der kan åbne markedet for den mere miljøvenlige opvarmningsform, som varmepumperne er, mener Klaus Kjær.

”Det er helt klart et skridt i den rigtige retning for boligejerne, og fjernelsen af PSO-afgift påvirker jo både elregningen til husstands-el og den el, som en varmepumpe aftager. Dermed er det bredt forankret,” siger Klaus Kjær.

19. jun. 18

Om OK:

  • OK a.m.b.a. er et dansk andelsselskab med hovedsæde på Åhave Parkvej i Viby J og beskæftiger cirka 600 medarbejdere.
  • OK tæller udover moderselskabet OK også datterselskaber som Kamstrup, EnergiData og OK Plus. 
  • OK omfatter mere end 660 tankstationer, 132 vaskehaller samt 72 Truck Diesel stationer, hvor vognmænd kan tanke døgnet rundt, fordelt over hele landet.
  • OK er landsdækkende leverandør af benzin, diesel, transportdiesel, smøremidler, naturgas og elektricitet til både erhverv og private. Desuden leverer OK rådgivning, projektering og installation af varmepumpeløsninger i alle størrelser.
  • Foruden energiprodukterne sælger OK også mobiltelefoni og forsikringer. 

Relaterede fotos

Download fotos til brug i dit pressemateriale

top
Vi bruger cookies (også fra 3. part) til at huske dine indstillinger, trafikmåling og til at vise målrettede annoncer. Du accepterer det ved at klikke videre på siden. Læs mere om vores brug af cookies og hvordan du sletter dem