Hvad er 'rimelige og nødvendige udgifter' ved en tandskade?

'Rimelige og nødvendige udgifter' er den behandling, som er nødvendig for at bringe den skadelidtes tandstatus tilbage så tæt på status før uheldet som muligt.

Eksempelvis: Hvis man slår et hjørne af en tand vil den typisk kunne repareres med plast - det vil være rimelig behandling. Hvis tandlægen i stedet vil behandle med en tandkrone - for så er man sikker på, at der ikke ødelægges et andet hjørne på et senere tidspunkt - vil det typisk være 'overbehandling', og ikke blive betragtet som rimelig.