Kør-selv-ferien: 110 km vejarbejde på 120 km motorvej

Der er udsigt til massive trafikkøer på den nordlige del af A7 i år, lyder det fra tyske bilistorganisation ADAC ifølge energiselskabet OK. Det er derfor vigtigt, at du timer dine rejsetidspunkter bedst muligt for ikke at sidde i kø.

Feriekø på motorvejen

Danskerne elsker at køre på ferie i egen bil

I juli måned kører over én million afsted sydover sammen med familien, og det sker primært via to hovedfærdselsårer ned gennem Tyskland. Sjællænderne kører på autobahn A9, mens fynboer og jyder tager autobahn A7, der starter ved den dansk-tyske grænse ved Padborg. Desværre for jyderne og fynboerne er der udsigt til massive kødannelser efter omkring 70 km kørsel, når de har passeret Neumünster, mens sjællænderne slipper mere nådigt.

Men hvad er det så, der volder problemer for jysk-fynske feriebilister?

De seneste fire år har tyskerne udvidet vejbanerne syd for Neumünster fra to til tre vejbaner i hver retning. Det vejprojekt strækker sig over godt 90 km ned mod Hamborg, og er desværre først færdigt sidst på efteråret. Samtidig er Hamborg påbegyndt en overdækning af en strækning af A7 ned mod Elben-tunnelen, og det medfører et massivt vejarbejde på en 15 km lang strækning.

Undgå Hamborg i myldretiden

Sammen med et andet mindre vejprojekt giver det 110 km vejarbejde på de sidste 120 km motorvej fra Neumünster til Hamborg. Dét kan ikke undgå at medføre kødannelser, især når sommerferietrafikken er på sit højeste i weekenderne hen over sommeren. Det er stort set samme situation som sidste år, og her var der på nogle dage over seks timers kø ved Hamborg. Derfor anbefaler den tyske bilistorganisation ADAC, ganske enkelt at man undgår Hamborg i myldretiden på de store rejsedage i sommer.

Overvej A9

Mens jyder og fynboer kan se frem til udfordringer på vej til feriedestinationerne, ser det noget nemmere ud for sjællænderne, der i vid udstrækning benytter den østlige autobahn A9. Her er der ikke udsigt til større vejarbejder og kødannelser. Det kan være værd at overveje for de jyder og fynboer, som skal på sommerferie i Tjekkiet, Østrig og det nordøstlige Italien, hvor fx Gardasøen ligger.

Anbefalingen bliver ikke ringere af, at der faktisk også er et stort vejarbejde på godt 30 km længere sydpå ad A7 syd for Hannover, hvor vejbanerne også bliver udvidet fra to til tre i hver retning.
Skal de jyske og fynske feriebilister til Frankrig og den vestlige del af Italien, så er det vanskeligt at undgå A7. Her handler det til gengæld om timing.

Gode råd fra ADAC om feriekørsel i Tyskland

  • Start med at tjekke trafiksituationen, inden du kører afsted. Det gælder også, hvis du overnatter i Tyskland. Brug internettet eller lyt til radioen
  • Undgå de værste udrejse- og hjemrejsetidspunkter, som er fredag til søndag i juli og august, især i myldretiderne
  • De mindst trafikbelastede rejsedage er tirsdage og onsdage, og så er vejsituationen generelt bedst tidligt og sent på dagen
  • Har du mindre børn med, så hold gerne en pause hver anden time
  • Del rejsen op og hvil dig nogle timer, hvis du vælger at køre om natten
  • Du behøver ikke miljømærker, hvis du udelukkende kører på autobahn
  • Sørg for løbende at orientere dig om trafikken via trafikmeldingerne i radio, og følg rådgivningen her

Kilde: ADAC

top
Vi bruger cookies (også fra 3. part) til at huske dine indstillinger, trafikmåling og til at vise målrettede annoncer. Du accepterer det ved at klikke videre på siden. Læs mere om vores brug af cookies og hvordan du sletter dem