Energiselskab udvider hovedsædet midt i krise og omstilling

OK’s hovedkontor i Viby J har vokseværk. Energiselskabet bygger det næste års tid både i højde og drøjde for at skabe plads til et stigende antal ansatte, flere og større mødelokaler og en større og mere moderne kantine.

”OK har været inde i en positiv udvikling i flere år med gode resultater, hvor det seneste resultat for 2019 jo faktisk slog alle rekorder og blev det bedste nogensinde. Sammenholder man det med vores strategi om at investere massivt i kundeoplevelsen i form af digitale løsninger, nye produkter og i nye markeder, så har man vist opskriften på vokseværk,” siger Arne Kragelund, teknisk chef i OK.  

Digitalisering øger behov for arbejdskraft
OK’s hovedkontor fik i begyndelsen af 2020 etableret en ny og større p-plads i tilknytning til hovedkontoret, og fredag 12. juni tager Jacob Bundsgaard (S), borgmester i Aarhus, første spadestik til tilbygningen. Når byggeriet står færdigt i 2021 vil hovedkontoret være udvidet med 2.200 kvadratmeter og i alt være på 9.000 kvadratmeter.

”Det er ganske enkelt nødvendigt. Vi har brug for højtuddannet arbejdskraft i OK og forventer at se en vækst i antallet af hoveder i de kommende år. Vi har allerede nu 15 ansatte siddende i en lejet nabobygning,” siger Arne Kragelund.

Totalentreprenør forudser ’gode’ udfordringer
Ifølge projektchef Klaus Meidahl Højen fra BASE Erhverv, som er totalentreprenør på projektet, er der tale om et udfordrende byggeri rent byggeteknisk, hvor eksisterende byggeri skal sammenbygges med nyt:

”Den største udfordring er den nye kælder, hvor vi er nødt til at etablere en spuns, som er en slags væg i stål, der fastholdes af lange jordankre. Vi skal sikre os, at de eksisterende bygninger ikke sætter sig i byggefasen. Derudover giver det altid nogle ’gode’ udfordringer, når man skal bygge noget eksisterende sammen med noget nyt og få forskellige bygningshøjder til at passe sammen,” siger Klaus Mejdahl Højen.

Det nye hovedkontor udvides med mellem 60 og 80 kontorpladser og syv nye mødelokaler, hvor det største skal have kapacitet til større arrangementer, fx når andelsselskabet OK afholder kredsmøder. OK-koncernen, som også tæller cleantech-selskabet Kamstrup, har cirka 2.200 ansatte, og heraf beskæftiger moderselskabet cirka 650 mennesker, hvor størstedelen er placeret på hovedkontoret i Viby J.

Grønt byggeri
OK har udvidet hovedkontoret i Viby J. flere gange, siden man byggede det i 1979. Faktisk er det ottende gang. Seneste tilbygning var for 10 år siden, hvor der blev tilført en hel ny fløj til de to eksisterende fløje.

OK, en af landets førende leverandører af varmepumper, har benyttet sig af netop denne energikilde i den nye bygning, ligesom taget også bliver med solpaneler.

”Vi leverer selvfølgelig selv varmepumpen og solpanelerne. I forvejen har vi solpaneler på taget og på dele af facaden af hovedkontoret, så det gør vi selvfølgelig også på den kommende tilbygning. Varmepumpen skal levere miljøvenlig energi til dele af bygningen, da vi jo stadig har fjernvarmepligt. Der er ingen tvivl om, at der er tale om et grønt byggeri. Vi bygger altid bæredygtigt, vores knap 200 vaskehaller er fx også svanemærkede,” forklarer OK’s Arne Kragelund.

Første spadestik: Pressen er meget velkommen, når Jacob Bundsgaard, borgmester i Aarhus, sammen med Jørgen Wisborg, CEO i OK a.m.b.a., tager første spadestik fredag 12. juni klokken 11 ved OK’s hovedkontor på Åhave Parkvej 11, 8260 Viby J.

Fakta om byggeriet:

 • Bygherre: OK a.m.b.a.
 • Totalentreprenør: BASE Erhverv
 • Bygherrerådgiver: TriConsult
 • 2.200 ekstra kvadratmeter – hovedkontoret bliver i alt på 9.000 kvadratmeter
 • 60-80 nye kontorpladser
 • Syv nye mødelokaler, heraf et konferencerum med plads til 80 personer
 • Større og mere moderne kantine
 • Det ’nye’ hovedkontor forventes færdigbygget i sommeren 2021
 • Udvidelsen skal især ses i lyset af en positiv udvikling i selskabet samt en øget investering i digitalisering og nye markeder grundet den grønne omstilling
10. jun. 20
 • OK a.m.b.a. er et dansk andelsselskab med hovedsæde i Viby J
 • OK tæller udover moderselskabet også datterselskaber som Kamstrup, EnergiData og OK Plus. Hele koncernen beskæftiger mere end 2.200 personer
 • Koncernresultatet for 2019: Omsætning: 9,9 mia. kroner. Resultat før skat: 586 mio. kroner
 • OK omfatter mere end 670 tankstationer, knap 200 vaskehaller (svanemærkede) samt 75 Truck Diesel stationer, og OK er således Danmarks største tankstationskæde.
 • OK er landsdækkende leverandør af benzin, diesel, transportdiesel, fyringsolie, smøremidler, naturgas og elektricitet til både erhverv og private. Desuden leverer OK rådgivning, projektering og installation af varmepumpeløsninger i alle størrelser og er en af landets største leverandører af varmepumper.
 • OK har tre biogasstationer og fire brinttankstationer
 • Foruden energiprodukter sælger OK mobiltelefoni og forsikringer

Relaterede fotos

Download fotos til brug i dit pressemateriale

Rasmus Boserup
Pressechef
top
Vi bruger cookies (også fra 3. part) til at huske dine indstillinger, trafikmåling og til at vise målrettede annoncer. Du accepterer det ved at klikke videre på siden. Læs mere om vores brug af cookies og hvordan du sletter dem