Tank oktan 100 fra OK og få flere hestekræfter

Tank oktan 100 hos OK i hele landet og få flere heste. Vi har skruet helt op for oktantallet, og der er ingen tvivl. Vores oktan 100 er klar til at slå benene helt væk under dig med mere af alt det, du elsker ved din bil. 

Bliv blæst bagover af oktanstyrke

Med oktan 100 får du flere hestekræfter og bedre acceleration, hvis din bil har turbomotor.

Se Bilbasens test og video

Stor test af oktan 100

Udstødningsrør på bil

High on Cars tester oktan 100: ”Det er jo fantastisk”

Drengene fra High on Cars giver den gas på feltet, og tester oktan 100 på tre forskellige biler: en Porsche 911, en Jeep Renegade 1,0 og en Audi RS6 V10 – og resultatet overrasker.

Se hele videoen her

Tank oktan 100 hos OK

Stor oktan-test: Kan bedre benzin betale sig?

Bilbasen har testet oktan 95 og 100 på to biler. Den helt almindelige stationcar, Kia Ceed SW, og den noget mere potente familieracer Kia Stinger GT. Testen viser, at begge biler får flere hestekræfter med oktan 100.

Selvom Kia Ceed fra fabrikken er opgivet til 140 hk, præsterer den med oktan 95 148,8 hk, og med oktan 100 når den helt op på 155,2 hk. Kia Stinger GT er opgivet til at have 370 hestekræfter, og det viser testen på oktan 95 også. Forkæler du den med oktan 100, leverer den hele 13 hk mere, end du har betalt for.

Nu kan du tanke oktan 100 hos OK

Vi har testet på to sydkoreanske modeller, men jeg vil påstå, at tester man en moderne tysk turbomotor med direkte indsprøjtning, så er forskellen endnu større, da de tyske motorer generelt er mere oktan-følsomme

Peter Herstad, ekspert for Bilbasen

Bedre brændstoføkonomi med 100 oktan

Oktan 100 er til dig, der ikke vil gå på kompromis. Heller ikke med brændstoføkonomien. Når din motor udnytter energien bedre, kan du også køre længere på literen.

Biler i kø | OK

Oktan 100 indeholder E5

Hos OK indeholder oktan 95-benzinen 10 % bioethanol, også kaldet E10.

Nogle få biler er dog ikke godkendt til at kunne køre på denne benzin. Det er typisk ældre biler, fra 1990'erne eller tidligere, eller nogle af de første modeller med turbo-indsprøjtning.

Er din bil ikke godkendt til E10, kan du fortsat tanke E5 hos OK ved at købe oktan 100-benzin på OK-tankstationer i hele landet.

Mere om E5 og E10

Tank oktan 100 hos OK i hele landet

Hvorfor er oktantallet vigtigt?

Grunden er enkel: Det høje oktantal kan give en forbedret effekt af den energi, der er i benzinen. Mange moderne motorer indstiller selv tændingen efter det oktantal, du hælder i tanken. Og det er især her, et højt oktantal gør en forskel.

Jo højere oktantal, jo mere komprimering kan benzinen modstå, før den bliver antændt i motoren. På den måde kan du få flere hestekræfter. En mere effektiv forbrænding giver en forbedret acceleration og en højere potentiel tophastighed.

Er oktantallet derimod for lavt, vil bilens motor justere tændingen og reducere kompressionstrykket, så du undgår tændingsbanken. Tændingsbanken sker, når benzinen antænder i ukontrollerede eksplosioner. Det giver i sidste ende færre hestekræfter og lavere ydeevne.

Se også spørgsmål og svar om brændstof

Tank oktan 100 i hele landet

Du kan tanke oktan 100 på stort set alle OK’s tankstationer* i hele Danmark. Uanset om turen går til Gedser eller Gredstedbro, Skagen eller Slagelse, kan du altid tanke oktan 100 lige i nærheden.

Find nærmeste OK-tank her

*Nogle ganske få OK-tankstationer fører ikke oktan 100 pga. begrænset tankkapacitet

Mand i færd med at tanke sin bil ved en OK-tankstation

Mere om oktan 100 benzin

Bilbasen har testet OK's oktan 100 og fundet frem til, at oktan 100 giver din bil flere hestekræfter. Testen viser, at hvis man sammenligner oktan 100 og og oktan 95, så får begge de testede biler flere hestekræfter.

  • For en Kia Ceed som er opgivet til 140 hk præsterer den med oktan 100 155,2 hk, hvilket svarer til en forøgelse på 6,4 hk sammenlignet med oktan 95 på 148,8 hk.
  • For en Kia Stinger GT som er opgivet til 370 hk præsterer den med oktan 100 383,2 hk, hvilket svarer til en forøgelse på 13,3 hk sammenlignet med oktan 95 på 369,9 hk

Fordelene ved oktan 100 kontra benzin med et lavere oktantal er, at du på den ene side får en mere effektiv forbrænding. På den anden side får du, ifølge tests fra blandt andet Bilbasen, flere hestekræfter.

Læs også: Hvorfor er et højere oktantal i benzinen bedre?

Du kan tanke oktan 100 hos OK i stort set hele Danmark. Der findes dog nogle ganske få tankstationer fra OK, som ikke fører oktan 100 benzin.

Find din nærmeste OK-tankstation

top