Hvad betyder et højere oktantal på benzin?

Oktantallet beskriver benzinens modstandsdygtighed over for såkaldt tændingsbanken i motoren. Det kan især have gavnlig betydning for motoreffekten i biler med højtydende turbomotorer.

Fik du svar på dit spørgsmål?

Tak for din feedback.

Tak for din feedback. Kontakt os, så vi kan hjælpe dig

top
Vi bruger cookies (også fra 3. part) til at huske dine indstillinger, trafikmåling og til at vise målrettede annoncer. Du accepterer det ved at klikke videre på siden. Læs mere om vores brug af cookies og hvordan du sletter dem