Jeg har tanket benzin på min dieselbil - hvad skal jeg gøre?

Hvis du er kommet til at tanke benzin på din dieselbil er du ikke alene. Hvert år kommer rigtig mange danskere til at fejltanke benzin på deres dieselkøretøj - men hvad kan du gøre, hvis du nu står i den uheldige situation?

Benzin indeholder ikke noget olie, og smører dermed ikke motoren på samme måde som diesel gør. Har du tanket benzin på din dieselbil, så risikerer du bl.a. at pumper og dyser bliver alvorligt beskadiget.

Hvad skal jeg gøre ved fejltankning?

Er du kommet til at fejltanke benzin på din dieselbil bør du følge nogle generelle råd afhængigt af, om du er kommet til at tænde for bilen efter fejltankningen eller ej.

Hvis bilen fortsat er omfattet af garanti, bør du i alle tilfælde kontakte et autoriseret værksted og følge deres anvisninger for at sikre, at bilen forsat vil være omfattet af garantien.

Hvis du ER kommet til at tænde bilen efter fejltankning

Sørg for at begrænse skaderne:

  • Sluk straks motoren.
  • Tilkald vejhjælp/et værksted for at få tømt brændstof-systemet.
  • Få værkstedet til at kontrollere bilen for skader. Risikoen for skader afhænger dels af hvor stor andel af benzin der er i tanken og dels af hvor lang tid motoren har kørt med ”blandingen”.

Hvis du IKKE har tændt bilen endnu efter fejltankning

    • Undgå at starte motoren
    • Tilkald vejhjælp/et værksted for at få tømt brændstof-systemet.

Hvad er det farligste ved at tanke benzin på en dieselbil?

Det kan blive meget dyrt at fejltanke benzin på en dieselbil. Du risikerer at ødelægge bilens motor. Tjek gerne om din forsikring dækker fejltankning og om et eventuelt vejhjælpsabonnement dækker udgifter til at få bilen bugseret til et værksted og få tømt bilens tank for det forkerte brændstof.

Læs mere om OK Bilforsikring

Find nærmeste OK-tankstation

Fik du svar på dit spørgsmål?

Tak for din feedback.

Tak for din feedback. Kontakt os, så vi kan hjælpe dig

top