Hvad koster OK El Spotpris?

OK's spotpris-el er baseret på den rene elpris + en abonnementspris + et tillæg pr. kWh. Den rene elpris følger elprisen på elbørsen Nord Pool time for time. Tillægget pr. kWh afhænger af om du vælger OK El Spotpris eller Grøn OK El Spotpris.

Derfor vil det også være en fordel for dig at følge med i elpriserne og flytte dit elforbrug til de billigere timer, så vidt det er muligt, når du har valgt el til spotpris.

Læs mere om OK El Spotpris her

Hvad er el spotpriser?

Elspotprisen, også kendt som markedsprisen på el, er den pris, der fastsættes time for time baseret på udbud og efterspørgsel på elmarkedet. Spotprisen fastsættes på elbørsen Nord Pool, som er det primære marked for handel med el i Skandinavien.

  • Udbud: Omfatter produktionen af el fra kraftværker, vindmøller, solceller og andre energikilder. I perioder med højt udbud falder elspotprisen typisk.
  • Efterspørgsel: Hvor meget strøm forbrugerne har brug for. I perioder med med høj efterspørgsel stiger elspotprisen typisk.

Forståelsen af disse dynamikker kan hjælpe dig som forbruger til at planlægge dit forbrug og potentielt spare penge på strømmen, særligt hvis du kan tilpasse det til tider med lavere priser.

Læs også: Er der billig strøm om natten?

Hvad koster OK El Spotpris?

Når du vælger OK El spotpris, består prisen på din elregning af 3 forskellige elementer:

  1. Rene elpris: Denne pris er variabel og følger elprisen på Nord Pool, som ændres hver time.
  2. Abonnementspris: Et fast månedligt beløb for at være tilknyttet OK's elspotprisordning.
  3. Tillæg pr. kWh: Derudover betaler du et lille tillæg for hver kWh, du forbruger. Tillæggets størrelse kan variere afhængigt af, om du vælger standard OK El Spotpris eller Grøn OK El Spotpris.

Hjælp til valg af elaftale
Få billig el fra OK

Fik du svar på dit spørgsmål?

Tak for din feedback.

Tak for din feedback. Kontakt os, så vi kan hjælpe dig

top