Dækker indboforsikringen vandskade?

Den almindelige indboforsikring dækker skader efter skybrud, men ikke alle kraftige regnskyl bliver kategoriseret som skybrud. Så er der i stedet hjælp at hente ved at vælge 'Udvidet vandskade' til din indboforsikring.

'Udvidet vandskade' dækker også skader på dine ting efter f.eks. almindeligt regnvejr, fygesne eller smeltevand og også skader efter opstigende kloakvand. Den dækker også vand, der siver eller drypper fra synlig rør, f.eks. en radiator eller vandspild i forbindelse med brud på et rør.

Der er dog visse begrænsninger. Indboforsikringen dækker ikke skade på elektriske eller elektroniske apparater, der er fremstillet af andet materiale end plast.

Indboforsikring dækker ikke skade på dine ting, der opstår efter at de har været udsat for vand, f.eks. hvis du er uheldig og vælter en stor glasflaske med vand. Det gælder heller ikke skade på dine ting, hvis vandet kommer fra en spildevandsbrønd, en sø eller et vandløb.

Hvad sker der med mine ting, hvis der sker en vandskade?

Ved en vandskade skal du kontakte dit forsikringsselskab. Det er dit forsikringsselskab, der bestemmer, hvad der skal gøres med de ting, som er blevet våde eller beskadiget. Du har ikke pligt til at betale for nogen skade, som er dækket af din indboforsikring. Hvis der er vand i kælderen, så er der risiko for, at der også kan være vand i loftet. Hvis der er vand i loftet, så er der risiko for, at der også er vand i boligens øvrige rum.

Læs mere om OK Indboforsikring

Fik du svar på dit spørgsmål?

Tak for din feedback.

Tak for din feedback. Kontakt os, så vi kan hjælpe dig

top