Flere vælger miljøvenlig bilvask

Når bilen trænger til en rengøring, vælger stadig flere danskere at lade haveslangen blive hængende, for i stedet at trille en tur i nærmeste vaskehal. Det er gode nyheder, da det er markant bedre for miljøet at vaske bilen i en vaskehal fremfor hjemme i indkørslen.

Læs mere om bilvask

Bil bliver vasket i en af OK's svanemærkede vaskehaller

Bilvask i indkørslen skader miljøet

Når man vasker sin bil hjemme i indkørslen eller ved fortovskanten, er der ingen kontrol over de stoffer, der ledes ned i jorden, herunder bremsestøv og olierester, der typisk sidder på bilens dæk og fælge, i hjulkasser og undervogn. I takt med at der kommer mere og mere separat kloakering i kommunerne, vil der desuden være risiko for, at større mængder ledes direkte ud i naturen ved hjemmevask af bilen.

Derfor fraråder flere miljøorganisationer da også helt, at man vasker bilen hjemme. Set i det lys er det positivt, at nye tal fra Drivkraft Danmark viser, at stadig flere danskere tænker på miljøet, og i stedet vælger at køre en tur i vaskehallen. I 2020 blev der nemlig udført mere end 10 millioner vaske i vaskehaller i Danmark.

Det er bedst for miljøet at tage bilen med i en rigtig vaskehal, fordi vaskehallens spildevand løber gennem et sandfang samt en olieudskiller eller et biologisk renseanlæg. Her opfanges snavs fra bilen, inden overskydende vand udledes til det kommunale renseanlæg.

Bliv siddende i bilen med OK’s app

Den positive udvikling betyder travlhed i vaskehallerne hos OK, og mange benytter sig i disse tider af muligheden for at blive siddende i bilen og starte bilvasken via OK’s app.

Udover familien, ofte til børnenes store fornøjelse, kan opleve en bilvask inde fra kabinen, når man betaler med appen, har OK igennem mange år haft succes med et svanemærket vaskekoncept, som er ekstra skånsomt for miljøet.

Læs mere om OK's app

Dreng sidder i barnesæde i bilen under en bilvask i en af OK's vaskehaller

Lavt vandforbrug med svanemærket vask

Svanen er det nordiske miljømærke, og gives kun til vaskehaller, der overholder en række strenge krav til vandforbrug, miljøvenlige sæber og minimal udledning af miljøskadelige stoffer.

Ved hjemmevask bruges der let 100 liter vand, mens der i svanemærkede vaskehaller hos OK kun bruges 35 liter vand i gennemsnit. Svanen er samtidig et synligt tegn på, at vaskehallen skåner miljøet, uden at det på nogen måde går ud over vaskekvaliteten.

Læs mere om svanemærket bilvask

Om svanemærket vask fra OK

  • OK har mere end 200 vaskehaller, hvoraf langt de fleste er svanemærkede
  • Rensningssystemet i svanemærkede vaskehaller reducerer forbruget af frisk vand med op til 85 procent, uden at det går ud over kvaliteten
  • Der bruges udelukkende miljøvenlige vaskemidler i vaskehallen. Disse indeholder hovedsageligt stoffer, der er let nedbrydelige, og som ikke er skadelige for vandmiljøet
  • Rensningsprincippet i vaskehallerne er baseret på en biokemisk omdannelse af spildevandets indholdsstoffer, der virker som næring for mikroorganismer.
Personer med headset

Kundeservice har altid åbent

Ring 89 32 24 5289 32 24 52

Gå til hjælp

Send dit telefonnummer

så ringer vi dig op hurtigst muligt

top