Hvad er elvarme?

Elvarme er fællesbetegnelsen for opvarmning, der bruger el som energikilde. Det gælder for eksempel elradiatorer og varmeblæsere.

Fordelen ved elvarme er, at det er en simpel form for opvarmning og har en lav installationspris, men det er dyrere i drift end f.eks. fjernvarme og naturgas. Desuden udleder elvarme også mere CO2.

Det er meget almindeligt at have elvarme som opvarmning i for eksempel fritidshuse. Mange vælger at udskifte eller supplere elvarme med en mere økonomisk løsning, så som en luft til luft-varmepumpe eller et solfangeranlæg.