Hvad koster el om måneden?

En gennemsnitsdansker bruger ca. 1.500 kWh om året. Hvis man antager, at kWh-prisen er på 3 kr., uanset hvornår kilowatt-timerne er brugt, så vil den årlige omkostning til el være på 4.500 kr.

Dermed ville eludgiften pr. måned være: 375 kr. for en person med ovenstående forbrugsmønster i dette tænkte eksempel.

Men det er desværre ikke så simpelt

At udregne den månedlige omkostning til el er svært af flere grunde:

  1. Varierende elforbrug: Elforbrug varierer ofte fra måned til måned på grund af forskelle i aktiviteter, vejr og sæsoner. For eksempel bruger man typisk mere energi om vinteren til opvarmning og om sommeren til aircondition.

    Læs også: Sådan læser du din elregning

  2. Antal personer og boligtype: Antallet af personer i en husstand og boligtypen spiller også en væsentlig rolle i det samlede elforbrug og de månedlige omkostninger. Eksempelvis: Jo flere personer der bor i en bolig, desto højere er elforbruget generelt, og dermed også det månedlige elforbrug.

    Læs også: Har du et normalt elforbrug?

  3. Svingende elpriser: Elpriser kan variere fra time til time baseret på tidspunktet på dagen, ugedagen og sæson. Nogle steder, såsom hos OK, har man varierende priser, hvor elprisen ændrer sig time for time. Det kan gøre det mere kompliceret at beregne den månedlige omkostning, selvom man kan spare penge ved at planlægge sit elforbrug til de billigere timer.

    Læs også: Hvornår er strømmen billigst?

Se mere om el fra OK

Fik du svar på dit spørgsmål?

Tak for din feedback.

Tak for din feedback. Kontakt os, så vi kan hjælpe dig

Andre spørgsmål og svar om el

top