Hvem er min elleverandør?

Der findes et hav af elleverandører i Danmark, og markedet for el er skruet sådan sammen, at du som forbruger frit kan vælge den elleverandør, som du synes bedst om. Hvis du ikke allerede har OK som elleverandør, kan du få en idé om din elpris med OK som elleverandør med vores kWh-beregner.

Hvem leverer min el?

Der findes desværre ikke et opslagsværk for at finde ud af hvem din nuværende elleverandør er. Den nemmeste løsning er at tjekke din seneste elregning, som du for eksempel kan finde via din netbank, mailboks eller i e-boks.

Der er forskel på din elleverandør og dit netselskab

Når du skal skifte din elleverandør vil du støde på begreberne "elleverandør" og "netselskab". Det kan godt være en smule forvirrende, hvis det er første gang man stifter bekendskab med de to udtryk.

En elleverandør er kort sagt det firma, som leverer din el, og som du i sidste ende modtager din elregning fra. Elleverandøren er derfor det firma, som de fleste danskere forholder sig til, hvorimod man ofte kun stifter bekendtskab med sit netselskab i forbindelse med skifte af elleverandør. I det daglige kalder du måske også din elleverandør for dit elselskab.

Et netselskab ejer og driver elnettet indenfor et bestemt geografisk område. De fleste netselskaber har ikke adgang til at levere el, men der findes nogle få, der agerer som både netselskab og elleverandør.

Læs også: Hvem er mit netselskab?

Vil du udskifte din nuværende elleverandør?

Hvis du overvejer at udskifte dit nuværende elselskab, står det dig som tidligere nævnt frit for. Når du vil skifte din elleverandør er der heldigvis tale om en relativt nem proces, som blot involverer 3 simple trin.

Sådan skifter du elselskab trin for trin

Når du skal vælge din nye elleverandør kan du også samtidig overveje, om OK ikke kunne være det oplagte valg.

Læs mere om el fra OK

Fik du svar på dit spørgsmål?

Tak for din feedback.

Tak for din feedback. Kontakt os, så vi kan hjælpe dig

Andre spørgsmål og svar om el

top