Hvorfor skal jeg bekræfte min betaling, når jeg bruger mit betalingskort?

Ifølge nye lovkrav fra EU skal betalinger på internettet gøres endnu mere sikre. Derfor er der indført nye sikkerhedskrav. De nye sikkerhedskrav medfører, at når du fremover bruger dit betalingskort på internettet, bliver du bedt om at verificere din identitet og bekræfte din betaling med en såkaldt to-faktor-godkendelse.

To-faktor-godkendelsen går ud på, at du skal bekræfte og godkende din betaling to gange, før den går igennem. Den nye metode giver en øget sikkerhed og gør det sværere for svindlere at få fingre i dine kortoplysninger.

Du kan fremover godkende din betaling på to måder: Du kan bruge dit NemID (nøgleapp eller -nøgleviser) eller bruge en sms-kode plus en personlig kode.

Læs mere om hvordan du bekræfter din betaling med NemID

Læs mere om hvordan du bekræfter din betaling med sms+kode

Læs mere om betaling af fyringsolie