Hvem er mit netselskab på el?

​Dit netselskab er det selskab, der i dit lokalområde ejer de kabler, som leverer el til din adresse. Dit netselskab står dermed for transporten af strømmen, mens dit elselskab står for at håndtere din elaftale.

Læs mere om el fra OK

Find dit netselskab

Du kan finde dit netselskab ved at indtaste din adresse i søgefeltet herunder. Her vil du efterfølgende få vist det netselskab, som står for at drive distributionsnettet i netop dit område.

Søg på en adresse, så kan du se netselskabet for adressen.
Bemærk, vi anbefaler, at du bruger computer - frem for tablet eller mobiltelefon - når du benytter kortet til at finde dit netselskab.

Find dit elselskab

For at finde ud af, hvilket elselskab du har, er den nemmeste løsning at tjekke din seneste elregning. Du burde kunne finde din elregning i enten din netbank, mailboks eller i e-boks.

Læs også: Hvem er mit elselskab

Forstå forskellen netselskaber og elselskaber

Når du overvejer at ændre din elleverandør, vil du sandsynligvis støde på begreberne "elleverandør" og "netselskab". Det kan være lidt forvirrende, hvis du ikke tidligere har beskæftiget dig med disse termer.

Et netselskab ejer og er ansvarlig for at drive elnettet indenfor et bestemt geografisk område. Mens de fleste netselskaber ikke leverer strøm direkte til kunder, findes der nogle, der fungerer som både netselskab og elleverandør. Du stifter som regel først bekendtskab med dit netselskab, når du skifter elleverandør.

Din elleverandør, eller eludbyder, er det firma, der leverer strøm til dig, og som sender dig din elregning. Det er det selskab, de fleste danskere har mest kontakt med i relation til el, og du kender måske din elleverandør som dit elselskab.

Læs mere om: Hvem er min elleverandør

Hvis du vil finde ud af, hvem der leverer strøm til din adresse, kan du starte med at finde dit netselskab og derefter din elleverandør.

Du kan se, hvem der leverer strømmen hos dig på din elregning eller på eloverblik.dk.

Fik du svar på dit spørgsmål?

Tak for din feedback.

Tak for din feedback. Kontakt os, så vi kan hjælpe dig

Andre spørgsmål og svar om el

top