Alternative brændstoffer

Vores ambition er nu og i fremtiden, at vi vil levere den energi og det brændstof, som vores kunder efterspørger. Derfor er vi engageret i en række tiltag med det formål at introducere alternative brændstoffer på det danske marked. Foreløbig har vi introduceret tre alternative drivmidler på vores tankstationer.

Brinttankstationer

Sammen med NEL Hydrogen A/S og Strandmøllen A/S danner vi konsortiet Danish Hydrogen Fuel. Vores fælles mål er at bygge brintstationer i Danmark. Indtil videre har vi i sammen opført fire i forbindelse med eksisterende OK-tankstationer i henholdsvis Korsør, Aarhus, Kolding og Esbjerg.

Netværket af brint-tankstationer i Danmark er i dag blandt verdens bedste, og forventes udbygget med udgangspunkt i større byer og væsentlige trafikknudepunkter i takt med, at antallet af brintbiler på de danske veje stiger.

Lader til elbiler

På nogle af vores tankstationer har vi opstillet vores egenudviklede og danskproducerede el-ladestander. Den er tegnet, bygget og udviklet sammen med vores mangeårige samarbejdspartner Hamag A/S, som også bygger vores øvrige tankstationer. Selve elmåleren kommer desuden fra vores datterselskab Kamstrup.

El-ladestanderen lader med en effekt på 22 kW, og det tager ca. to timer at oplade et tomt batteri.

Mere om opladning af elbil

Elbil og ladestander

BioGas-stationer i København

Sammen med E-on driver vi nogle BioGas-tankstationer i Københavnsområdet. Ifølge Energistyrelsen er biogas det mest klimarigtige brændsel i den tunge transport, fordi biogasproduktion både erstatter fossile brændsler i transportsektoren og reducerer udslip fra gylle på landbrugsmarkerne, der ellers ville udlede både metan- og lattergas.

Mere om Transport-BioGas

Tank Biogas hos OK

Der er stigende efterspørgsel på biogas til transport. Det har blandt andet medført, at en stor del af skraldebilerne i Københavns Kommune er skiftet til biogas.

top
Vi bruger cookies (også fra 3. part) til at huske dine indstillinger, trafikmåling og til at vise målrettede annoncer. Du accepterer det ved at klikke videre på siden. Læs mere om vores brug af cookies og hvordan du sletter dem