Jens Friis ​

Født: 27. december 1957

Gruppe: Nord/Forhandler

Medlem af OK’s hovedbestyrelse siden: 2011

Baggrund:

- Jeg er født på Mols og er udlært i Tved Brugs i 1976. Efter at have aftjent min værnepligt kom jeg tilbage til Coop og har siden dengang arbejdet i en række af Coops butikker. Efter en årrække med job i forskellige butikker, blev jeg i 1984 uddeler i SuperBrugsen i Strib. I 1989 startede jeg som varehuschef i Kvickly Tranbjerg. Efter 4 år gik turen til Kvickly Kolding, og i 1996 til Kvickly VeriCenter i Risskov. I 2003 blev jeg ansat i mit nuværende job som direktør for Kvickly Ebeltoft.

Jens Friis

Fritidsinteresser:

- Den sparsomme fritid jeg har, bruger jeg gerne ude i den flotte natur på Mols. Det kan være en fisketur på Ebeltoft Vig, en cykeltur på mountainbikebanen eller med aktiviteter hjemme i haven.

Hvad var din bevæggrund for at gå ind i bestyrelsesarbejdet i OK?

- Jeg er gået ind i bestyrelsesarbejdet for at få indsigt i en meget spændende virksomhed og for at sætte positive fingeraftryk på beslutningerne. Samtidig var det også for at sikre, at forhandlerne har et fair grundlag for at drive en OK tank, men selvfølgelig med en gensidig ansvarlighed over for selskabet.

Hvad er din mærkesag som bestyrelsesmedlem i OK?

- Min mærkesag er, at de beslutninger, der træffes af OK’s bestyrelse, er velovervejede og baseret på sund fornuft. OK er i øjeblikket på en spændende vej fra et traditionelt olieselskab, til at blive et energiselskab, med mange forskellige produkter på hylderne.

Det ser jeg som resultatet af, at man altid i OK har tænkt fremad og truffet beslutninger tids nok, så man var tilpasset og klar til fremtiden, når den kom. Det er den gode tradition, som jeg gerne vil være med til at fortsætte.

Hvorfor er andelstanken stadigvæk en god idé?

- Det er den i mine øjne, fordi der ofte bliver lavet nogle anderledes og bedre beslutninger i et andelsselskab som OK. Der er plads til de langsigtede strategier, fordi alle har en interesse i at selskabet også fremadrettet står stærkt. Og så har man jo som medejer mulighed for at få medindflydelse, hvilket jeg også ser som en stor fordel. Her er det ikke storaktionærer, der styrer det hele. Alle kan være med.

Øvrige tillidshverv

  • Næstformand i DLO, Dansk Leder Organisation
  • Bestyrelsesmedlem i Handelsstandsforeningen i Ebeltoft.

Mød hovedbestyrelsen

Se medlemmerne af OK's hovedbestyrelse og læs mere om hvert medlem.

Se OK's hovedbestyrelse

top