Lars Fournais ​

Født: 20. september 1953

Gruppe: Eksternt bestyrelsesmedlem

Medlem af OK's hovedbestyrelse siden: 2012

Hvad er din baggrund?

- Jeg er født i Aarhus og opvokset i Brabrand. Efter gymnasiet tog jeg en cand. merc. på Handelshøjskolen, som jeg blev færdig med i 1980. Herefter fik jeg en stilling inden for salg og marketing hos Nordisk Fjer i Middelfart og blev som 32 årig adm. direktør for Nordisk Fjer Senge- og Boligudstyr. Siden da har jeg arbejdet med ledelsesopgaver på direktionsniveau i PA, Trio Sport, System B8 og Grundfos. Siden 2008 har jeg været adm. direktør i Saint-Gobain Distribution Denmark.

Lars Fournais

Fritidsinteresser:

- Jeg er bestyrelsesformand for Aarhus Elite og derfor meget engageret i fodbold og naturligvis stor AGF-fan, men det har jeg nu altid været. Jeg er også inkarneret laksefluefisker og naturmenneske. Jeg prøver at holde mig i god fysisk form. Derudover er tid sammen med min familie og vennekreds også i højsædet.

Hvad var din bevæggrund for at gå ind i bestyrelsesarbejdet i OK?

- Jeg blev kontaktet om muligheden, og sagde ja, fordi jeg synes, at OK er en rigtig spændende og markant virksomhed. Særligt det, at OK har flere lovende forretningsområder, fangede min interesse. Men OK er også en virksomhed i vækst, der samtidig formår at tjene penge, hvilket er rigtigt flot. Så der var flere grunde til det.

Hvad er din mærkesag som bestyrelsesmedlem i OK?

- Jeg vil prøve at tilføre min erfaring fra virksomhedsledelse og være med til at sikre, at OK ledes og udvikles af dygtige ledere. Jeg har også fokus på, at OK lever op til sine værdier, strategier og målsætninger. Samtidig håber jeg at kunne tilføre min forretningsforståelse til virksomheden og på den måde give et internationalt syn på tingene.

Hvorfor er andelstanken stadigvæk en god tanke?

- Andelstanken er en god tanke, fordi den involverer ejerne af virksomheden. Samtidig sikrer den, at man kan tænke langsigtet i sine strategier.

Øvrige tillidshverv

  • Bestyrelsesformand i Aarhus Elite (AGF) A/S
  • Bestyrelsesformand i MC Emballage A/S
  • Bestyrelsesmedlem i Danske Invest
  • Bestyrelsesmedlem i Stibo Holding A/S

Mød hovedbestyrelsen

Se medlemmerne af OK's hovedbestyrelse og læs mere om hvert medlem.

Se OK's hovedbestyrelse

top