Torben B. Pedersen ​

Født: 11. februar 1965

Gruppe: Syd/Forbruger

Medlem af OK’s hovedbestyrelse siden: 2012

Baggrund: ​

- Jeg er opvokset på Varde-kanten. Efter studentereksamen og HHX blev jeg ansat i Danske Bank og uddannet økonom, HD (F+K). I mine 20 år i banken arbejdede jeg primært med større erhvervskunder og ledelsesmæssige opgaver, senest som medlem af Områdeledelsen for Syddanmark (320 medarbejdere).

Fra 2006 har jeg arbejdet primært på direktionsniveau og som Executive Advisor / Bestyrelsesmedlem for større virksomheder, senest som vicedirektør for industrikoncern med 260 ansatte / omsætning kr. 0,5 mia. Har suppleret med lederuddannelser på CBS, Harvard og INSEAD. Er sideløbende involveret i konsulentopgaver for spændende virksomheder og har +20 års bestyrelseserfaring.

Torben B. Rasmussen

Fritidsinteresser:

- Min fritid bruges på samvær med venner og familie samt på rejser, når tiden tillader det. Jeg er gift og har tre udeboende børn. Golfsættet bliver luftet for sjældent, men jeg nyder de ugentlige løbeture i vores lokale løbeklub og ikke mindst tiden i sommerhuset med tid til refleksion og gåture i den pragtfulde natur ved Vesterhavet.

Hvad var din bevæggrund for at gå ind i bestyrelsesarbejdet i OK?

- Det var en kombination af, at jeg synes energiområdet er et meget spændende område, der er i rivende udvikling. Samtidig kan jeg godt lide, at Danmark har et stort og st��rkt energiselskab som OK.

OK er en fantastisk virksomhed, der dels er modvægt til de store multinationale brændstofselskaber, og dels har en klar ambition om at være med til at skubbe til den grønne omstilling med væsentlige investeringer i fremtiden. I OK er vi omstillingsparate. Det vil jeg gerne være en del af. Derfor har jeg været Repræsentantskabsmedlem siden 2005, og derfor gik jeg ind i bestyrelsesarbejdet.

Hvad er din mærkesag i OK's hovedbestyrelse?

- Min mærkesag er at være både forbrugerens og erhvervslivets stemme i OK. Og at have øje for den forretningsmæssige helhed der ligger i et konglomerat som OK. Samtidig mener jeg, at det vigtigt, at OK fastholder sin flotte position på det danske marked, så arbejdet med det mål er også centralt for mig.

Hvorfor er andelstanken stadigvæk en god tanke?

- Andelstanken er en unik ejerform, hvor alle har mulighed for at blive hørt og få medindflydelse på de beslutninger, der træffes.

Øvrige tillidshverv

  • Direktør og ejer af Lundby Consult ApS
  • Bestyrelsesformand for Terotech A/S koncernen
  • Bestyrelsesformand for GF Forsikring A/S koncernen
  • Bestyrelsesformand for Skibsforsikringen Frederikshavn G/F
  • Bestyrelsesformand for Jørgen Jensen Distribution A/S
  • Bestyrelsesformand for Back Up Vikar A/S

Mød hovedbestyrelsen

Se medlemmerne af OK's hovedbestyrelse og læs mere om hvert medlem.

Se OK's hovedbestyrelse

top