Hvordan foregår det, når der skal graves jordslanger til jordvarme ned i min have?

Når der skal installeres jordvarme hos dig, får ​OK dine tegninger på grunden med vand og kloakstik, så gravearbejdet kan udføres forsvarligt. Derefter måles haven op, og en plan for nedgravning af slangerne udarbejdes. En smal rende bliver gravet i én meters dybde og med en afstand mellem slangerne på ca. 1,2 m. Er slangelængden over 300 m, laves en fordelerbrønd til samling af flere kredse (eksempelvis 3 x 200 m). Hovedslangen fra fordelerbrønden transporteres ind til anlægget i f.eks. dit bryggers.

Næste proces er trykprøvning af jordslangerne for at sikre det fornødne tryk. Jordslangerne påfyldes med væske, og slangerne dækkes til med jorden i samme rækkefølge, som det er gravet op. Arealet må efterfølgende ikke overdækkes eller bebygges. Anlægget sættes i drift og kan nu levere varme og brugsvand til huset.

En servicetekniker kommer umiddelbart efter nedgravningen og sørger for at opstarte og regulere anlægget, som nu er tilpasset dit hus. Din have skal efterfølgende genetableres med græs, og det er du selv ansvarlig for. Opgravning af haven er en engangsforestilling, da slangerne ca. kan holde 40-50 år. Slangerne kan altså bruges til flere jordvarmeanlægs levetid.​​​​

Læs mere om varmepumpeservice

Find ud af mere om jordvarme

Mand i færd med at grave op til jordvarme i haven ved et hus

Fik du svar på dit spørgsmål?

Tak for din feedback.

Tak for din feedback. Kontakt os, så vi kan hjælpe dig

Andre spørgsmål og svar om varmepumper

top