Skal jeg vælge fjernvarme eller en varmepumpe?

Det kan være svært at gennemskue de mange muligheder der for opvarmning af boligen. Fjernvarme og varmepumper er begge anerkendte og gode alternativer til naturgas, oliefyret og andre mindre miljøvenlige opvarmningsformer, men hvad er bedst?

Få rådgivning om varmepumper

Fjernvarme eller varmepumpe, hvad er bedst?

Det er et spørgsmål, som mange stiller sig selv, når de skal vælge varmekilde til deres bolig.

Fjernvarme er en varmekilde, der bliver produceret eksternt og sendt via rør til boligen. Fjernvarmen bliver produceret på store kraftværker, hvor der er overskud af varme. Fjernvarme kan derfor ofte være billigere end alternative varmekilder.

To børn foran en varmepumpe

Er varmepumpen billigere end fjernvarme?

En varmepumpe bruger den varme, der er til stede i luften, jorden eller vandet omkring boligen til at varme boligen op. Og en varmepumpe er ikke billigere hverken at købe eller installere end fjernvarme. Varmepumpe er dog ofte den foretrukne opvarmningsform, hvis det ikke er muligt at få fjernvarme i din bolig.

Læs mere om luft til vand-varmepumper
Læs mere om jordvarmeanlæg

Om du skal vælge fjernvarme eller en varmepumpe er derfor også et spørgsmål om, hvorvidt du har muligheden for at vælge fjernvarme. Hvis ikke det allerede er en mulighed kan det være et spørgsmål om tid, før du reelt kan vælge fjernvarme.

I visse dele af landet er der ikke udsigt til at fjernvarme bliver en reel valgmulighed. Her vil en varmepumpe være en god og effektiv opvarmningsløsning for langt de fleste.

Få rådgivning om dit valg af varmepumpe hos OK, ring til os på 89 32 24 4689 32 24 46.

Mere om valg af varmepumpe

Kan man få tilskud til varmepumpe?

Til og med 2026 er det muligt at få tilskud til en varmepumpe. Læs mere om tilskudsordningen til varmepumper eller kontakt OK rådgivningsteam.

Læs mere om tilskud til varmepumpe

Installation af varmepumpe | OK

Varmepumpe på abonnement fungerer ligesom fjernevarme

Du kan få OK Nærvarme for kun 35.000 kr. Derudover betaler du en fast månedlig rate for den varme, du bruger. Præcis som du kender det fra fjernvarme.

Nærvarme - varmepumpe på abonnement

Kundeservice-baggrund

Har du brug for hjælp?

Find ud af om en varmepumpe er noget for dig. Ring  89 32 24 4689 32 24 46.

Bliv kontaktetPrøv vores guide

Send dit telefonnummer

Flere artikler om varmepumper