Skal jeg vælge fjernvarme eller en varmepumpe?

Det kan være svært at gennemskue de mange muligheder der for opvarmning af boligen. Fjernvarme og varmepumper er begge anerkendte og gode alternativer til naturgas, oliefyret og andre mindre miljøvenlige opvarmningsformer, men hvad er bedst?

Fjernvarme eller varmepumpe, hvad er bedst?

Det er et spørgsmål, som mange stiller sig selv, når de skal vælge varmekilde til deres bolig. Fjernvarme er en varmekilde, der bliver produceret eksternt og sendt via rør til boligen. Fjernvarmen bliver produceret på store kraftværker, hvor der er overskud af varme. Fjernvarme kan derfor ofte være billigere end alternative varmekilder.

En varmepumpe bruger den varme, der er til stede i luften, jorden eller vandet omkring boligen til at varme boligen op. Varmepumpen er derfor ofte dyrere at købe og installere end fjernvarme. Varmepumpe er dog ofte den foretrukne opvarmningsform, hvis det ikke er muligt at få fjernvarme i din bolig.

Læs mere om luft til vand-varmepumper
Læs mere om jordvarmeanlæg

Om du skal vælge fjernvarme eller en varmepumpe er derfor også et spørgsmål om, hvorvidt du har muligheden for at vælge fjernvarme. Hvis ikke det allerede er en mulighed kan det være et spørgsmål om tid, før du reelt kan vælge fjernvarme.

I visse dele af landet er der dog ikke udsigt til at fjernvarme bliver en reel valgmulighed. Her vil en varmepumpe være et godt alternativ for langt de fleste.

Få rådgivning om dit valg af varmepumpe hos OK, ring til os på 89 32 23 9589 32 23 95.

Mere om valg af varmepumpe