Henrik Andersen

​Født: 1. april 1966

Gruppe: Øst/Forhandler

Medlem af OK’s hovedbestyrelse siden: 2008

Baggrund:

- Jeg er købmandssøn fra Grenaa, og derfor var det naturligt for mig at gå i lære hos Kvickly i Grenaa. Jeg blev udlært i 1984 og har siden dengang været tilknyttet forskellige brugsforeninger. Først i Vinderup, så Videbæk og derefter i Grønland, hvor jeg var to år. Da jeg kom hjem fra Grønland, var jeg først i Dagli’Brugsen i Kirke Såby som uddeler, derefter i SuperBrugsen i Ugerløse, også som uddeler, og i dag er jeg uddeler i SuperBrugsen i Højby.

Henrik Andersen

Hvad var din baggrund for at gå ind i bestyrelsesarbejdet i OK?

- Jeg har fulgt OK’s udvikling i mange år pga. mit arbejde i brugsforeninger. Her har jeg tænkt, at jeg kunne bidrage til virksomheden med mine erfaringer, og derfor stillede jeg op.

Hvad er din mærkesag som bestyrelsesmedlem i OK?

- Min mærkesag er, at strukturen som andelsselskab opretholdes og budgetterne holdes. I den forbindelse er det meget centralt for mig, at der er et godt samarbejde imellem hovedbestyrelsen og direktionen. For det er vigtigt med et godt samarbejde, hvis de målsætninger, vi beslutter os for, skal nås. Et af de vigtige mål for mig er, at vi finder nye markeder for OK, som kan være med til at sikre selskabet fremadrettet.

Hvorfor er andelstanken stadigvæk en god idé?

- Jeg tror på, at det demokratiske system, som ligger i andelstanken, giver nogle gavnlige synergieffekter. For med mange andelshavere er der mange ressourcer tilgængelige inden for egne rækker, som på hver deres måde kan bidrage med kompetencer og ideer, og det er en kæmpe styrke for OK. Samtidig har andelshaverne også fingeren på pulsen omkring, hvad der foregår lokalt, og det har vi også stor glæde af, for så så kan vi reagere på det og tilpasse os efter det.

Øvrige tillidshverv

  • Tidligere formand for grundejerforening med 260 husstande i Kirke Såby
  • Bestyrelsesmedlem i Højby Erhvervsforening Bestyrelsesmedlem i Vækstgruppen

Mød hovedbestyrelsen

Se medlemmerne af OK's hovedbestyrelse og læs mere om hvert medlem.

Se OK's hovedbestyrelse

top