Hvad er kravene til installation af privat ladeboks?

Når du skal have installeret en ladeboks i dit hjem, er der en række krav, som installationen skal leve op til for at være godkendt. Først og fremmest må du ikke foretage installationen selv. Opgaven skal håndteres af en autoriseret elektriker for at sikre, at der ikke opstår brand eller andre skader.

Krav til ladeboks ved installation for private

Nedenfor finder du de krav, som gør sig gældende for installationen af en ladeboks for private:

• Ladeboksen skal være koblet på en separat sikringsgruppe med egen fejlstrømsafbryder.
  • Elinstallationen og sikringsgruppen skal kunne håndtere en belastning på mere end 16 A i længere tid.
  • Elinstallationen skal have en ordentlig jordforbindelse.
  • Kablets dimensionering mellem ladeboks og eltavle skal være 5G4/5G6 mm.
  • Kablet fra eltavlen til ladeboksen må udelukkende forsyne ladeboksen.

Kravene til installationen af ladeboks er udstukket af Sikkerhedsstyrelsen.

Få en ladeboks i hjemmetMere om installation af ladeboks

OBS: Hos OK er det heller ikke muligt at foretage installationen af ladeboks selv, da du med en OK Ladepakke køber en komplet løsning, hvor vi står for installationen af ladeboksen.

Jeg har en ladeboks installation fra en anden leverandør

Hvis du har en ladeboks-installation fra en anden leverandør, så godkender OK som udgangspunkt installationen og tilbyder at skifte din ladeboks.

Det er installatøren, der afgør om den eksisterende installation kan godkendes, men vær opmærksom på, at nedenstående som minimum skal være opfyldt:

• Du har en eksisterende ladeboks-installation
  • Din eksisterende ladeboks-installation er dimensioneret til OK's ladeboks. Det vil sige, at ladeboksen kan holde til en vedvarende belastning på 11 kW (kabel mellem ladeboks og eltavle skal være 5G4/5G6 mm.)
  • Der skal være et 40A fejlstrømsrelæ (hovedafbryder) og en separat sikring (kombirelæ) foran installationen til ladeboksen. Dvs. at ladeboksen skal have sin egen sikringsgruppe i eltavlen.

Hvis der er behov for opgradering til 20A-kombirelæ, betaler OK for dette.

Mere om opladning fra OK