Vi oplever i øjeblikket ekstraordinært mange telefonkald til vores kundeservice. Der kan derfor være længere ventetid end normalt. Læs mere

Er det dyrt i strøm at have en varmepumpe?

En varmepumpe bruger elektricitet, og trods stigende elpriser er det alligevel en rigtig god forretning at anskaffe sig en varmepumpe.

For hver enhed elektricitet du bruger, kan du få op til 5 enheder igen. Udnyttelsen af energien er så effektiv, at en god varmepumpe typisk kan reducere varmeudgifterne med op til 50 %. Med mindre du før har brugt elvarme i dit hus, vil dit elforbrug naturligvis blive lidt større end før. Til gengæld bliver din samlede varmeregning langt billigere. ​​

Hvis du opvarmer med el, varmepumpe eller jordvarme som hovedvarmekilde i en helårsbolig, har du mulighed for at få reduceret din elafgift. Læs mere om hvordan du får reduceret din elafgift her.

Husk, at du med vores varmepumpeberegner kan beregne, hvor meget du kan spare ved at anskaffe dig en varmepumpe​.​​​​

Hvad koster en varmepumpe i strøm

Afhængig af hvilken type varmepumpe du vælger, vil den typisk bruge en mængde strøm, som ligger på mellem 0,5 og 4,5 kWh pr. kvadratmeter, hvor dette er den effekt, der er nødvendig for at opvarme huset.

For at finde din reelle pris tages de kvadratmeter, som skal opvarmes, og til sidst ganges med prisen pr. kWh, du betaler.

Hvornår er en luft til vand-varmepumpe ideel ift. kvadratmeter (m2)?

Eksempler på varmepumpeforbrug

  • Hvis du vælger en varmepumpe med en effekt på 0,5 kWh per kvadratmeter, vil den typisk koste cirka 1.000 kr. i løbet af et år.
  • Hvis du vælger en varmepumpe med en effekt på 2,5 kWh per kvadratmeter, vil den typisk koste cirka 2.000 kr. i løbet af et år.
  • Hvis du vælger en varmepumpe med en effekt på 4,5 kWh per kvadratmeter, vil den typisk koste cirka 3.000 kr. i løbet af et år.

Prøv varmepumpeberegneren

Fik du svar på dit spørgsmål?

Tak for din feedback.

Tak for din feedback. Kontakt os, så vi kan hjælpe dig

Andre spørgsmål og svar om varmepumper

top