Hvor stor skal min varmepumpe være?

Når du vælger varmepumpe, er det vigtigt, at den passer til din boligs størrelse samt det varmebehov, der er i hjemmet. Det har stor indflydelse på din besparelse, om du får anskaffet dig en varmepumpe, som enten er for lille eller for stor. Optimalt set bør du vælge den størrelse varmepumpe, som passer lige præcis til din bolig.

I denne guide hjælper vi dig godt på vej til at kunne vælge den helt rigtige varmepumpe til din bolig.

Hvor stor skal min varmepumpe være?

Størrelsen af din nye varmepumpe afhænger af flere elementer. Men grundlæggende handler det om, hvor mange kvadratmeter, der skal varmes op set i forhold til, hvor godt dit hus er isoloret (husets varmetab). Samtidig spiller dit behov for varmt vand også ind. Det betyder en del om det er 2 eller 6 personer, der skal i bad. Alt det og meget mere vil vi gerne regne igennem sammen med dig, når vi kommer på et uforpligtende besøg.

Læs mere om luft til vand-varmepumper

Læs mere om jordvarmeanlæg

Størrelsen på din varmepumpe afhænger af flere elementer