Hvad er PSO på min elfaktura?

PSO (også kaldet offentlige forpligtelser) står for 'Public Service Obligations', dvs. offentlige serviceforpligtigelser.

Det omfatter bl.a. tilskud til vedvarende energi (VE), dvs. vindmøller og andre VE-anlæg, tilskud til decentral kraftvarmeproduktion, forskning og udvikling i miljøvenlig energiproduktion samt effektiv anvendelse af el og betaling til Sikkerhedsstyrelsens omkostninger. Tilskud til vedvarende energi udgør den største del af PSO-tariffen.

Den 7. november 2016 blev der indgået en politisk aftale om gradvist at afskaffe PSO-afgiften fra 2017-2022. Frem mod 2022 bliver PSO-udgifterne løbende flyttet til finansloven. Helt simpelt betyder det, at PSO’en forsvinder på din elregning.

Du kan læse mere om PSO her

Læs mere om elpris