Hvad er PSO på min elfaktura?

PSO (også kaldet offentlige forpligtelser) står for 'Public Service Obligations', dvs. offentlige serviceforpligtigelser.

Det omfatter bl.a. tilskud til vedvarende energi (VE), dvs. vindmøller og andre VE-anlæg, tilskud til decentral kraftvarmeproduktion, forskning og udvikling i miljøvenlig energiproduktion samt effektiv anvendelse af el og betaling til Sikkerhedsstyrelsens omkostninger. Tilskud til vedvarende energi udgør den største del af PSO-tariffen.

Du kan læse mere om PSO her

Læs mere om elpris