Få tilskud til en varmepumpe med Skrotningsordningen

Ønsker man at skifte sit gamle olie- eller gasfyr til en varmepumpe er der stadig penge at hente i Skrotningsordningen til en varmepumpeløsning på abonnement.

”Der er penge at spare, og det er nemt at komme i gang, hvis man ønsker en varmepumpe og kan se sig selv i en abonnementsløsning som OK Nærvarme. Her kan man med tilskuddet fra puljen nøjes med at lægge 10.000 kr. i førstegangsydelse og så betale for det antal kWh, som varmepumpen bruger på månedlig basis,” siger Troels Skipper, OK’s produktchef i Energiteknik.

Normalt koster det 35.000 kr. at komme i gang med OK Nærvarme, men med tilskuddet på 25.000 kr. gennem Skrotningsordningen koster det kun 10.000 kr. at komme i gang. Herefter er der et fast månedligt beløb, som afregnes aconto.  

”OK Nærvarme er et koncept, vi har haft i snart fem år hos OK, så vi har god erfaring med det. Det er et meget populært koncept blandt vores kunder, fordi det er nemt at komme i gang og man behøver ikke bekymrer sig om løsningen. Vi sørger for installation, drift samt efterfølgende service og vedligehold,” understreger Troels Skipper.

Leverandøren søger støtten
Skrotningsordningen er nem at søge støtte fra. Det er nemlig leverandøren af varmepumpen, som søger støtten på boligejerens vegne.

”OK søger støtte til kunden via denne ordning, så det er nemt fra starten. Under vores koncept starter det med besøg af en konsulent, så man kan få den helt rigtige varmepumpe, der passer til ens bolig. Dernæst betaler man et mindre opstartsbeløb og derefter for det antal kWh, varmepumpen bruger – som en abonnementsordning, og så står vi for resten,” siger Troels Skipper.

Han understreger, at i OK’s koncept er der 15 års garanti på varmepumpen, og flytter man i perioden kan aftalen overdrages til en ny ejer.  

Vi mærker stor efterspørgsel på OK Nærvarme, og tilskuddet fra Energistyrelsen gennem denne ordning gør selvfølgelig ikke efterspørgslen mindre, men vi hilser det velkomment, da det giver flere boligejere mulighed for at skifte til en varmepumpe,” siger Troels Skipper.

 

Fakta om Skrotningsordningen

- Skrotningsordningen udbydes af Energistyrelsen og har til formål at få flere boligejere til at skifte deres olie- eller gasfyr ud med en varmepumpe og derigennem hjælpe med at udfase fossile brændsler

- En håndfuld virksomheder, heriblandt OK, er prækvalificerede til denne pulje, hvor virksomheden kan søge støtte pr. varmepumpe, der installeres under konceptet Varme på abonnement. Det vil sige, at OK søger midler i puljen på kundens vegne.

- Varme på abonnement betyder, at boligejerne betaler for varmeforbruget, herunder installation, drift og service. Det er nemt at komme i gang.

22. sep. 21
  • OK a.m.b.a. er et dansk andelsselskab
  • OK tæller udover moderselskabet OK også datterselskaber som Kamstrup, EnergiData og OK Plus. 
  • OK omfatter mere end 670 tankstationer, mere end 200 vaskehaller samt 76 Truck Diesel stationer, og OK er således Danmarks største tankstationskæde.
  • OK er landsdækkende leverandør af benzin, diesel, transportdiesel, fyringsolie, smøremidler, naturgas og elektricitet til både erhverv og private. Desuden leverer OK rådgivning, projektering og installation af varmepumpeløsninger i alle størrelser.
  • OK har tre biogasstationer og lægger desuden tankstationer til fire af Everfuels brint-tankanlæg
  • Foruden energiprodukter sælger OK mobiltelefoni og forsikringer. 

Relaterede fotos

Download fotos til brug i dit pressemateriale

Anne Dyrholm
Presseansvarlig
top