Miljøvenlig milepæl: Nu har OK etableret 200 svanemærkede vaskehaller

Uanset hvor du befinder dig i landet, kan du efterhånden styre bilen ind i en OK-vaskehal i nærheden. Bilvask i en vaskehal er i sig selv mere miljøvenligt end børste, spand og vandslange hjemme i indkørslen, men OK’s vaskehaller skiller sig ud ved stort set alle sammen at bære svanemærket, der er det officielle miljømærke i hele Norden.

Vaskehal nr. 200 med det velkendte miljømærke er åbnet ved Grønnemose på Fyn, og det er en miljøvenlig milepæl at have nået 200 svanemærkede vaskehaller, siger Anders Knudsen, der er markedsdirektør i OK.

”Siden vi byggede vores første svanemærkede vaskehal i 2002, har det været et mål for os at nå hertil. Vi er ikke færdige, og vi satser på, at alle vores vaskehaller inden for en overskuelig fremtid er svanemærkede, men vi er stolte over at have nået 200 miljøvenlige vaskehaller over hele landet,” siger han.

Hurtig udvikling

Det er blot seks år siden, at OK’s vaskehal nr. 100 med svanemærket blev bygget, og siden er der kommet 100 mere til.

”Vi oplever, at danskerne i stigende grad vælger vaskehallerne til og hjemmevask fra, fordi det både er nemt og miljøvenligt. Vi tror, den udvikling fortsætter, så vi satser på at bygge endnu flere vaskehaller i fremtiden – selvfølgelig med det grønne svanemærke,” siger Anders Knudsen.

Et miljøvenligt valg

Svanemærket betyder, at anlægget lever op til en række strenge krav. Det sikrer blandt andet, at mængden af miljøskadelige stoffer holdes langt under grænseværdien.

En svanemærket vaskehal anvender også mindre vand undervejs. Få at få mærket må vaskehallen maksimalt anvende 70 liter vand pr. vask, men ofte er vandforbruget helt nede på 35-40 liter.

Det lave vandforbrug skyldes, at svanemærkede vaskehaller har installeret et effektivt renseanlæg. Det betyder, at det vand, der bruges til bilvasken, renses og genbruges, inden det ledes ud i et kontrolleret afløb.

12. jul. 22
  • OK a.m.b.a. er et dansk andelsselskab
  • OK tæller udover moderselskabet OK også datterselskaber som Kamstrup, EnergiData og OK Plus. 
  • OK omfatter mere end 670 tankstationer, mere end 200 vaskehaller samt 76 Truck Diesel stationer, og OK er således Danmarks største tankstationskæde.
  • OK er landsdækkende leverandør af benzin, diesel, e-mobilitet, transportdiesel, fyringsolie, smøremidler, naturgas og elektricitet til både erhverv og private. Desuden leverer OK rådgivning, projektering og installation af varmepumpeløsninger i alle størrelser.
  • OK har tre biogasstationer og lægger desuden tankstationer til fire af Everfuels brint-tankanlæg
  • Foruden energiprodukter sælger OK mobiltelefoni og forsikringer. 

Relaterede fotos

Download fotos til brug i dit pressemateriale

Rasmus Boserup
Kommunikationschef
Kristoffer Weibel
Kommunikationskonsulent
top