Hvad er en hurtiglader?

En hurtiglader er en oplader, du ofte kan finde, når du er på farten, og netop denne mulighed er en af de hurtigste måder at oplade elbilen på. Hurtigladeren kan på relativt kort tid give dig mange kilometer på batteriet.

En af de klare fordele ved hurtigladeren er, at den ikke kræver, at du har dit eget ladekabel med, da både hurtigladere (og også lynladere) altid har fastmonteret kabel.

Vær i øvrigt opmærksom på, at det er din bil, der bestemmer, hvilken effekt, du kan lade med. 

Find din nærmeste hurtiglader

Hos OK finder du mere end 450 offentligt tilgængelige ladestandere i Danmark, og vi udbygger hele tiden mængden af tilgængelige ladestandere.

Find din nærmeste hurtiglader

Hvor hurtigt oplader en hurtiglader?

En hurtiglader har typisk en effekt på 23-99 kW og de udgør ca. 13 % af alle opladere i Danmark*. Hurtigladere er ofte opstillet ved eksempelvis indkøbscentre eller på større p-pladser.

Hvad er forskellen på en hurtiglader og en lynlader?

Udover hurtigladeren har du måske hørt om lynladeren, og på trods af det lidt enslydende navn, er der forskel på de 2 ladestander-typer. Forskellen på de 2 er, at hurtigladeren oplader med en effekt på mellem 23-99 kW, hvor lynladeren lader med +100 kW. Både hurtig- og lynladning sker med jævnstrøm (DC).

Derudover er det ofte en smule dyrere at benytte en lynlader frem for en hurtiglader.

Hvordan betaler jeg ved en hurtiglader?

Når du har fundet din foretrukne hurtiglader har du flere muligheder for betaling ved OK's hurtigladere. Du kan via OK-appen betale med dit foretrukne betalingsmiddel: OK Kort, Dankort, Apple Pay eller MobilePay.

I OK-appen finder du også en oversigt over tilgængelige ladepunkter, pris pr. kWh samt info om hvilke stiktyper de forskellige ladepunkter understøtter.

Mere om elbilopladning

*Kilde Transportministeriet opgjort pr. december 2023

Fik du svar på dit spørgsmål?

Tak for din feedback.

Tak for din feedback. Kontakt os, så vi kan hjælpe dig

Andre spørgsmål og svar om elbil-opladning

top