Hvor langt skal mit ladekabel være?

For at undgå effekttab* skal dit ladekabel ikke være ’for langt’. Du kan høre tabet omtalt både som ladetab og effekttab.

Det ladekabel, du kan få med en OK Ladepakke er et 6 meter langt fastmonteret kabel.

For at få mest muligt ud af den strøm, du betaler for, skal du forsøge at minimere effekttabet. Der kan være effekttab både ved selve installationen i eltavlen, kablet til ladeboksen, i selve ladeboksen, ladekablet, bilens indbyggede lader, batteriet i bilen, batteri-opvarmer/-køler og andre systemer i bilen.

Læs mere om specifikationerne af OK's ladeboks

Effekttabet ved en opladning på din ladeboks derhjemme vil typisk være 5 – 10 %, afhængigt at situationen. Frostvejr har eksempelvis både indvirkning på batteriforbruget, når du kører bilen, og når du oplader.

Hvordan undgår jeg effekttab på min opladning?

• Brug den højest mulige ladeeffekt, når du lader
  • Oplad gerne bilen mens batteriet stadig er varmt efter en køretur (skal dog opvejes mod den aktuelle elpris)

En af de værste kilder til effekttab er nødkablet, som også kaldes ’mormorladeren’, som du så vidt muligt bør undgå at bruge. Effekttabet ved en mormorlader kan være alt mellem 10 og 30 %.

*Effekttab: Når man sender strøm gennem en el-ledning bliver der dannet varme. Varmen er et udtryk for tab af energi; også kaldet effekttab. Et længere kabel kan medføre et større effekttab. Når elektricitet strømmer gennem et kabel/en ledning, oplever den en vis modstand. Jo længere kablet/ledningen er, desto større er denne modstand, hvilket resulterer i lavere opladningshastighed.

Hvorfor kan jeg ikke få f.eks. 15 m ladekabel hos OK?

Hos OK tilbyder vi en ladeboks med et 6 m fastmonteret ladekabel, som lever op til vores kvalitetskrav. For at du skal have den bedst mulige kundeoplevelse, så vil vi ikke bare sælge dig et længere ladekabel.

I stedet bør du overveje at flytte din ladeboks-installation tættere på der hvor du parkerer bilen, så afstanden fra ladeboks til bil er relativt kort.

Læs mere om OK's ladeløsninger