Fungerer en luft til vand-varmepumpe med radiatorer og gulvvarme?

Luft til vand-varmepumpen er oplagt, hvis du har et vandbåret varmesystem såsom gulvvarme eller radiatorer i din bolig. Luft til vand-varmepumpen kan problemfrit tilkobles din boligs radiator- og gulvvarmeanlæg samtidig med, at den kan levere varmt brugsvand til boligen.

Således er luft til vand-varmepumpen en fuldgod erstatning til dit nuværende varmesystem. Det betyder, at du sandsynligvis kan opnå markante besparelser, hvis du overgår fra elvarme, naturgas eller oliefyr til en luft til vand-varmepumpe - samtidig med at du bidrager til den grønne omstilling.

Beregn din besparelse med OK's varmepumpeberegner

Skal jeg vælge mellem gulvvarme eller varme i radiatorer?

Nej, det behøver du ikke. Moderne luft til vand-varmepumper kan problemfrit levere tilstrækkelig varme til både dine radiatorer, gulvvarme og dit brugsvand samtidig. Det har derfor ingen indvirkninger på din hverdag, at varmen i dine radiatorer og din gulvvarme fremover kommer fra en luft til vand-varmepumpe.

Hvis du overgår til en luft til vand-varmepumpe fra et olie- eller pillefyr, vil du opleve markante positive forskelle, da du hverken skal bekymre dig om påfyldning eller rengøring.

Læs mere om, hvordan en luft til vand-varmepumpe fungerer

Skal jeg vælge luft til vand- eller jordvarmepumpe?

Dit valg mellem et jordvarmeanlæg eller en luft til vand-varmepumpe afhænger primært af, om du har pladsen til og er villig til at få gravet jordvarmeslanger ned i haven, f.eks. i forbindelse med nybyggeri. For langt de fleste er luft til vand-varmepumpe den rigtige løsning, som ikke kræver opgravning af haven.

Læs mere om prisen på en luft til vand-varmepumpe

Fik du svar på dit spørgsmål?

Tak for din feedback.

Tak for din feedback. Kontakt os, så vi kan hjælpe dig

Andre spørgsmål og svar om varmepumper

top