OK bliver Aarhus Kommunes samarbejdspartner på ladestandere

Aarhus Kommune har indgået en aftale med Energiselskabet OK for de næste fire år på området for e-mobilitet. I rammeaftalen fremgår det, at OK skal stå for al etablering og administration for ladepunkter i form af ladestandere og ladebokse samt service, vedligehold, rådgivning, administration og refundering af afgifter.

”Valget af OK bunder blandt andet i, at OK’s produkt har en høj driftssikkerhed. OK har også budt ind med en selvbetjeningsløsning, som tager udgangspunkt i Aarhus Kommunes behov, og som hjælper med administrationen af ladebrikker samt fakturering. Samtidig har Aarhus Kommune vægtet højt, at OK har en veletableret proces for bestilling og etablering af ladestandere,” lyder det i begrundelsen fra Aarhus Kommune.

Et kvalitetsstempel af OK’s løsninger
Ladepunkterne skal etableres på Aarhus Kommunes adresser i hele Aarhus Kommune, og i første omgang er der tale om cirka 500 ladestandere til opladning af kommunens biler inden for alle magistratsafdelinger.

Det fortæller Kenneth Korsgaard, markedsdirektør i OK:

”Vi ser det som et kvalitetsstempel af OK’s meget brede portefølje af løsninger og produkter samt ikke mindst af vores gode kunde- og tilkaldeservice, vores selvbetjeningsunivers og i det hele taget af de digitale løsninger, vi kan tilbyde, og som gør det nemt for kunden at flådestyre,” siger Kenneth Korsgaard.

”Samtidig understreger det endnu en gang, at OK, skal tages seriøst som en aktør, der kan meget mere end at være brændstofleverandør til kommuner og virksomheder. Vi har et meget stærkt setup og er erfarne i at drive et leverandør-kundeforhold, og vi glæder os rigtig meget til samarbejdet med Aarhus Kommune,” tilføjer Kenneth Korsgaard.

Rådmand: Vigtig aftale for at nå CO2-mål
Aarhus’ ambitioner på klimaområdet betyder blandt andet, at kommunens egen drift skal være CO2-neutral i 2030. Det betyder blandt andet, at kommunen skal omstille sin egen flåde af køretøjer til fossilfrie alternativer og dermed har brug for flere ladefaciliteter.

”Det er afgørende for den grønne omstilling af den kommunale bilpark, at laderne placeres så tæt på vores medarbejdere som muligt, så det ikke er mere besværligt at vælge en elbil end en af de konventionelle biler. Derfor er aftalen med OK vigtig,” siger Nicolaj Bang, der er rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

Aftalen mellem OK og Aarhus Kommune træder i kraft 1. februar og gælder fire år frem med mulighed forlængelse.

27. jan. 23
  • OK a.m.b.a. er et dansk andelsselskab
  • OK tæller udover moderselskabet OK også datterselskaber som Kamstrup, EnergiData og OK Plus
  • OK omfatter mere end 675 tankstationer, mere end 220 vaskehaller samt 80 Truck Diesel stationer, og OK er således Danmarks største tankstationskæde.
  • OK er landsdækkende leverandør af benzin, diesel, e-mobilitet, transportdiesel, fyringsolie, smøremidler, naturgas og elektricitet til både erhverv og private. Desuden leverer OK rådgivning, projektering og installation af varmepumpeløsninger i alle størrelser.
  • OK har tre biogasstationer og lægger desuden tankstationer til fire af Everfuels brint-tankanlæg

Relaterede fotos

Download fotos til brug i dit pressemateriale

Rasmus Boserup
Kommunikationschef
top