Juletrafik 2022: Vær særligt opmærksom Lillejuleaften og 2. juledag

Snart drøner mange af os på juleferie med julehits i bilens højttalere, gaver i bagagerummet og hygge, der lurer i horisonten. Hvad færre ser frem til er juletrafikken, for uanset om destinationen er nær eller fjern, kan tæt trafik for en stund forpurre den gode julestemning. Vi har samlet gode råd til at komme godt frem til jul – og retur igen.

Afsæt længere tid til køreturen

Dagene omkring jul er ofte ekstra hektiske på vejene, og det bliver formentlig også tilfældet i år. Selvom juletrafikken i nogen grad spredes over flere dage, forventes mange biler på vejene fra middag og hen ad eftermiddagen den 23. december samt op ad formiddagen 26. december. Derfor:

Væbn dig med tålmodighed og afsæt ekstra tid til køreturen.

Biler på motorvej med sne og fygning

Tænd for trafikopdateringer

Vejdirektoratet forventer, at juletrafikken er særligt udfordret i tidsrummet klokken 11-14 lillejuleaftensdag. Derfor kan det være en god idé at køre før eller efter det tidsrum. Derudover kan du med fordel tænde for radioen, hvor DR P4 holder dig opdateret med vigtige trafikopdateringer.

Kom godt hjem

Hos Vejdirektoratet har man et godt råd, når det går hjemad eller til julefrokost 2. juledag.

- Trafikken bevæger sig denne dag på tværs af landet i begge retninger mellem Jylland og Hovedstadsområdet, og vi anbefaler, at man så vidt muligt undlader at køre i tidsrummet klokken 11-15, lyder det fra Vejdirektoratet.

Du skal også forvente godt med aktivitet på trafikknudepunkter som Storebælt. Her kørte tæt på 50.000 biler gennem betalingsanlæggene 26. december sidste år, og vurderingen er, at et lignende antal biler vil passere Storebælt i år.

Fakta: Gode råd til juleturen

  • Tjek trafiksituationen på trafikinfo.dk, inden du kører, og tag evt. afsted uden for den værste myldretid
  • Hold dig orienteret om den aktuelle trafiksituation på ruten under køreturen. Det kan du gøre ved at lytte til P4 Trafik, som løbende opdaterer om hændelser på vejene
  • Bruger du et moderne navigationsanlæg eller Google Maps, kan du få trafikopdateringer og forslag til hurtigere ruter undervejs
top