Hvordan er parkeringsreglerne i København?

Parkeringsreglerne i København er stort set de samme som i resten af Danmark. Hvor reglerne for parkering i Københavns Kommune adskiller sig kan du læse mere om her på siden.

Parkeringsregler København

Foruden de landsdækkende regler gælder der blandt andet følgende parkeringsregler i København:

  • I tidsrummet 19.00-07.00 er parkering af køretøjer med tilladt totalvægt over 3.500 kg kun tilladt ved særlig afmærkning. I samme tidsrum må påhængskøretøjer (herunder campingvogne, trailere mv.) ikke parkeres.
  • Det er ikke tilladt at parkere påhængskøretøjer (herunder campingvogne, trailere mv.) med tilladt totalvægt på højst 2.000 længere end 24 timer.
  • Elbiler, elmotorcykler, brintelektriske køretøjer, køretøjer med parkeringskort for personer med handicap og institutionskort er fritaget for parkering. Disse kort skal være anbragt tydeligt i forruden.

Parkeringstilladelse København

Du kan købe beboerlicens, hvis du har adresse i et betalingsområde og er registreret som ejer/bruger af bilen, er enebruger af en firmabil, som også bruges til privatkørsel, eller har lejet eller leaset en bil eller firmabil, som også bruges til privatkørsel. Du kan købe en parkeringslicens på borger.dk.

Langtidsparkering København

Ønsker du at parkere mere end 5 dage i en zone, du ikke selv bor i, er den billigste løsning at købe et periodekort. Det kan du købe på Københavns Kommunes hjemmeside.

P-afgift København

Parkeringsafgifter udstedt af det offentlige koster 510 kr. Der er dog enkelte forseelser, der koster 1.020 kr. Parkeringsafgifter udstedt af private parkeringsselskaber er højere – ofte omkring 790 kr.

Læs mere om gratis parkering i København

Brug OK-appen som parkeringsapp

Fik du svar på dit spørgsmål?

Tak for din feedback.

Tak for din feedback. Kontakt os, så vi kan hjælpe dig

top