Guide: Sådan ser fremtiden ud lige nu

Fremtiden skal være grøn. Eller i hvert fald grønnere. Så meget ved vi. Vi står overfor en klimaudfordring, som Danmark har en del af ansvaret for. Her har vi samlet noget af det vigtigste, du skal vide om fremtidens brændstoffer.

Sådan ser fremtidens brændstoffer ud

Fakta

I 2020 vedtog Folketinget, at Danmark skal reducere CO2-udledningen med
70 % (i forhold til i 1990), og Danmark skal være et klimaneutralt samfund i 2050.

Som en af dansk transportbranches største samarbejdspartnere tager vi ansvar ved at tilbyde forskellige alternativer, så du selv kan bestemme, hvordan din fremtid skal se ud – for eksempel hvis du overvejer alternativer til diesel.

Spar op til 90 % på CO2-udledning

Et af de alternative brændstoffer, der klarer sig bedst i dag, er biodiesel. Med HVO Biodiesel kan du reducere din CO2-udledning med op til 90 %. Som en ekstra fordel giver HVO dig stort set samme tekniske egenskaber.

Flere truckstationer har allerede HVO Biodiesel – blandt andet ved Køge, Avedøre og Aarhus. Du kan også få HVO Biodiesel leveret til din hjemmetank.

Hvad er HVO Biodiesel?

Sådan ser fremtidens brændstoffer ud

Erstat B7 med den grønnere B25+ Diesel

Et andet alternativ er B25+ Diesel. Med B25+ får du garanti for, at den mængde diesel, du har købt, bliver erstattet af minimum 25 % biobrændstof i vores lagertanke.

Dieselen i din tank er altså som den plejer at være, så du behøver ikke at skifte køretøjer. Men du er med til at reducere CO2 og får et grønnere regnskab.

Vil du vide mere om B25+ Diesel?

Sådan ser fremtidens brændstoffer ud

Vidste du, at …?

Hos OK kan du altid se præcis hvor meget CO2, du udleder pr. tankning. Døgnet rundt kan du følge tankninger og tal i vores digitale selvbetjeningsløsning, Min OK. Det overblik er en fordel – blandt andet, når du skal lave dit grønne regnskab.

Se andre fordele med Min OK

Få en renere forbrænding med GTL

Ligesom HVO Biodiesel har GTL (Gas to Liquid) stort set samme tekniske egenskaber som almindelige B7-diesel, men har også en række andre fordele. For eksempel færre lugt- og røggener og op til 30 % mindre partikeludledning.

GTL (Gas to Liquid) er et flydende fossilt brændstof til dieselmotorer fremstillet af naturgas i stedet for råolie.

Bliv klogere på GTL

Sådan ser fremtidens brændstoffer ud

Gi’ den gas med klimarigtigt brændsel

I dag er der flere alternativer til de flydende brændstoffer. For eksempel BioGas, som du kan tanke flere steder i Danmark – blandt andet i Storkøbenhavn. Ulempen ved BioGas er, at du skal omstille vognparken.

Til gengæld får du med den grønne Transport-BioGas et CO2-neutralt brændstof. Ifølge Energistyrelsen er BioGas nemlig det mest klimarigtige brændsel i tung transport.

Se mere om OK’s BioGas

Sådan ser fremtidens brændstoffer ud

Ellastbiler er på vej

Flere danske kurér- og logistikfirmaer har suppleret deres vognparker med ellastbiler, som er 100 % CO2-neutrale.

Hos OK åbner vi lige nu flere ladestationer i Danmark, ligesom vi tilbyder forskellige ladeløsninger til danske virksomheder.

Ladestandere til tung transport

Sådan ser fremtidens brændstoffer ud

El og brint mangler politiske initiativer

Udover HVO Biodiesel, B25+ Diesel, GTL eller BioGas ved vi, at el og brint er på vej. Men som tingene ser ud, kræver det politiske initiativer, hvis mulighederne bliver økonomisk levedygtige.

Tal med os, hvis du overvejer alternativer

Det behøver ikke at være svært at blive grønnere. Men mulighederne er mange. Hvilket produkt du skal vælge, afhænger af flere ting. Blandt andet hvordan din vognpark ser ud i dag – og om 5 år.

Vores transportteam sidder klar til at hjælpe dig med at blive klogere på dine muligheder og dine fordele. Ring til os på 89 32 25 4089 32 25 40.

Gruppebillede af Marked Transport
top