Hvad er ESG?

EU’s nye CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) stiller nye rapporteringskrav, bl.a. på dit CO2-aftryk. Men også på din virksomheds sociale og ledelsesmæssige forhold.

ESG – kort fortalt

ESG er et begreb, der sætter fokus på andre bundlinjer end den økonomiske. Virksomheder skal ses i et bredere perspektiv.

Det betyder blandt andet, at afrapporteringen udvides fra de økonomiske nøgletal til også at inkludere virksomhedens miljømæssige (Environmental), sociale (Social) og ledelsesmæssige (Governance) forhold.

Log ind på Min ESG med MitID Erhverv

Få dit CO2-regnskab hos OK

Nye krav påvirker de fleste

Selvom de ikke er direkte forpligtet fra 2024, som de største virksomheder er det, bliver små og mellemstore virksomheder indirekte forpligtet, hvis de er underleverandør til en større virksomhed, som fremover skal rapportere på udledningen i deres værdikæde.

Her vil der være behov for små og mellemstore virksomheder få forespørgsler på, om de kan dokumentere, hvor meget CO2 der er forbundet med deres leverancer til den større virksomhed.

Bliv klogere på ESG

En konkurrencemæssig fordel

Hvis små og mellemstore virksomheder har styr på deres CO2-data, kan det blive en konkurrencemæssig fordel hvis de er i stand til at levere CO2-aftryk videre til større kunder og det kan gøre prisen mindre væsentlig, når der skal vælges leverandør.

Hos OK kan vi hjælpe dig med at lave dit CO2-regnskab.

Se hvordan her

Kvinde sidder ved et bord med kollegaer
Smilende ung kvinde iført headset

Har du spørgsmål?

Vi hjælper dig videre.

 

Ring på 89 32 22 4489 32 22 44

Bliv ringet op af OK

Send dit telefonnummer

så ringer vi dig op hurtigst muligt

top