Optimér partikelfiltrets levetid med den rigtige motorolie og diesel

Er din maskine udstyret med partikelfilter? Så er det vigtigt, at du bruger en motorolie med et lavt askeindhold. Men det kan også være, du skal overveje en anden diesel. Her guider vi dig, så undgår du nemlig tilstopning og tidlig udskiftning.

Tilstoppet partikelfilter kan være brændstofrelateret

Oplever du, at dit partikelfilter tilstopper, kan det skyldes flere ting. For eksempel din diesel. Derfor kan det være en god idé at overveje alternative brændstoffer som HVO og GTL.

Få forklaringen her.

Mikael Erlandsen foran traktorer

Vælg en motorolie med lavt askeindhold

Men det vil ikke løse dit problem at skifte brændstof, hvis du også bruger den forkerte motorolie.

Derfor er det vigtigt, at du ved, hvilken type motorolie dit partikelfilter kræver. Tjek også, om du har den rigtige olie, hvis du får ny maskine. Får du ny olie, er det desuden værd at undersøge, om olien er kompatibel med ældre maskiner. Er du i tvivl, om du bruger den rigtige olie, kan du altid kontakte os og få rådgivning.

Få rådgivning af OK’s specialist

Skærmbillede af smøremiddel-medarbejdere

Vælg en Low SAPS-motorolie

Til motorer med partikelfilter skal du vælge en Low SAPS-motorolie, der passer til din maskine. En Low SAPS-motorolie har et lavt indhold af aske, fosfor og svovl og bruges til at opnå optimal funktion og lang levetid på maskinens partikelfilter.

Bruger du en motorolie med et højt askeindhold, vil partikelfiltret på sigt stoppe til, regenerere oftere og have en kortere levetid. I værste fald kan filtrets levetid blive halveret, og det vil betyde, at du oftere skal bruge mange penge på udskiftning af partikelfiltret. Et tilstoppet filter kan også afføde andre motorproblemer – forbrændingen bliver dårligere, og det slider på motoren.

Få den rigtige oliepakke til din maskinpark

I OK er vi klar til at rådgive dig, hvis du vil optimere på oliedelen af din maskinpark. Den helt rigtige oliepakke til din maskinpark kan nemlig potentielt betyde færre produkter og færre fejl, længere olieskiftintervaller og færre værkstedbesøg og mindre slid på maskinerne.

I vores smøreguide kan du finde informationer om de rigtige olier til dine landbrugsmaskiner. Er du i tvivl om noget, kan du altid ringe til os og få rådgivning.

Prøv OK Smøreguide

Kontakt OK på 89 32 25 45

To mænd snakker om smøremidler

Fordele med OK

Fuldt produktprogram af olier til din maskinpark

Dag til dag-levering

24 timers kundeservice

Professionel rådgivning og sparring

Fast kontaktperson

Smilende ung kvinde iført headset

Du er velkommen til at kontakte os døgnet rundt eller selv finde hjælp.

Ring til os på 70 12 12 0170 12 12 01 eller se vores spørgsmål og svar om smøremidler her.

Se spørgsmål og svar

top