Aalborg Forsyning kører i en grønnere retning med biodiesel fra OK

Der tales meget om, hvordan vi kommer i mål med den grønne omstilling, og i transportsektoren er ”fremtidens brændstof” det højaktuelle emne. Hos Aalborg Forsyning har man med HVO Biodiesel fra OK allerede reduceret NOx-udledningen fra renovationsbilerne med op til 30 %.

Målrettet fokus reducerer udledningen

Hos Aalborg Forsynings renovationsafdeling har chaufførerne siden juli 2019 kørt med HVO (Hydrotreated Vegetable Oil) biodiesel på 44 af forsyningens renovationsbiler.

Et målrettet fokus på grøn omstilling og nedbringelse af CO2-udledningen gjorde det nemlig nødvendigt at finde et miljøvenligt alternativ til hovedparten af renovationsbilerne, der kørte på diesel.

Aalborg Forsyning case med HVO Biodiesel

Lavet af affaldsfedt og olier

HVO er en olie fremstillet af 100 % vedvarende, bæredygtigt affaldsfedt og vegetabilske olier.

Den har de samme egenskaber som fossilt brændstof, men den store fordel, at den udleder færre NOx-gasser, partikler og CO2.

For Aalborg Forsyning var en fuldstændig udskiftning af vognparken til gas- eller elbiler ikke en mulighed på kort sigt. Derfor faldt valget nemt på HVO biodiesel, som kan bruges 100 % rent eller blandes i det eksistende brændstof.

Læs mere om HVO

Aalborg Forsyning case med HVO Biodiesel
HVO kunne vi skifte til uden at foretage ændringer i forhold til vores biler
- Kim Andersen, driftsleder hos Aalborg Forsyning

HVO får kommuner og virksomheder hurtigere i mål

Offentlige eller private virksomheder, der arbejder på at minimere deres CO2-udledning, kan med fordel gøre som Aalborg Forsyning og anvende HVO på deres dieselkøretøjer, siger Flemming Mæhlisen, der er produktchef for gasolie ved OK.

"HVO giver kommuner og virksomheder god mulighed for at komme hurtigere i mål med reduktion af CO2-udslippet. Produktet nedbringer CO2-emissionerne med op til 70 %," siger Flemming Mæhlisen.

Ring til OK på 70 12 12 33 og hør mere.

Aalborg Forsyning case med HVO Biodiesel

Grønnere kommune og arbejdsplads

Hos Aalborg Forsyning er man godt tilfreds med skiftet til HVO biodiesel. Det giver nemlig ikke kun en grønnere kommune - også renovationsmedarbejderne har fået en bedre dagligdag.

"Med HVO hjælper vi kommunen i en grønnere retning samtidig med, at vi skaber et renere arbejdsmiljø for vores medarbejdere, der dagligt færdes omkring renovationsbilerne," slutter Kim Andersen fra Aalborg Forsyning.

Læs flere cases som denne

Aalborg Forsyning case med HVO Biodiesel

Spørgsmål?

Vores kundeservice sidder klar til at hjælpe dig.

 

Ring på 70 12 12 3370 12 12 33

Gå til hjælp

Send dit telefonnummer

så ringer vi dig op hurtigst muligt

top