Hvad er forskellen på farvet diesel og ufarvet diesel?

Den farvede dieselolie må kun anvendes til marine- og landbrugsmateriel og ikke til entreprenørmateriel og registrerede køretøjer som f.eks. person-, vare- og lastvogne.

Farvestoffet tilsættes den olie, som f.eks. landmanden bruger og kan fradrage afgift og moms på. Farvestoffet er et ”spormiddel”, som gør SKAT i stand til at kontrollere for snyd. Er den farvede diesel blevet brugt i en privat dieselbil, vil det altså kunne spores, da dieselolien laver farveaflejringer i tanken.