CO2-fortrængningsbidrag

I 2020 indføres et CO2-fortrængningsbidrag for alle kunder, der køber transport-, truck-, landbrugs- og off road-diesel. Det sker som et led i at overholde EU-lovgivning og biobrændstofloven, som pålægger olieselskaber at reducere CO2-udledning.

Hvad er CO2-fortrængningsbidrag?

EU-lovgivning og biobrændstofloven pålægger olieselskaber at reducere CO2-udledningen med 6 % ved salg af brændstof. OK opfylder lovkravet ved at tilsætte biobrændstoffer samt ved at tilkøbe CO2-fortrængning.

Til finansiering af lovkravet har OK indført et CO2-fortrængningsbidrag, som gælder for alle kunder, der køber transport-, truck-, landbrugs- og off road-diesel. Lovkravet gælder hele branchen. Nogle olieselskaber opkræver bidraget via produktprisen, og bidraget er ikke synligt på fakturaen.

Den synlighed får du hos OK, hvor du altid kan se dit CO2-fortrængningsbidrag på dine fakturaer.

Køb produkter til erhverv hos OK

Hvad koster CO2-fortrængningsbidraget?

Der pålægges CO2-fortrængningbidrag på 180 kr. på truck- og transportdiesel og 300 kr. på off road- og landbrugsdiesel pr. 1000 liter. Beløbene er ekskl. moms.

Beløbene er fastsat ud fra, hvad det koster OK at opfylde kravene, når vi skal sikre CO2-reduktionenen. EU-lovgivningen har besluttet, at bidraget skal gælde for år 2020. Det er endnu ikke besluttet, hvad der sker herefter.

Læs mere om lovgivningen her

Har du spørgsmål til brændstof?

Ring 70 12 12 33

Gå til hjælp

Send dit telefonnummer

så ringer vi dig op hurtigst muligt

top
Vi bruger cookies (også fra 3. part) til at huske dine indstillinger, trafikmåling og til at vise målrettede annoncer. Du accepterer det ved at klikke videre på siden. Læs mere om vores brug af cookies og hvordan du sletter dem