Hvor mange kWh bruger en elbil pr. km?

Den gennemsnitlige elbil i dag forbruger cirka én kWh pr. 5 km kørsel, hvilket svarer til 0,2 kWh pr. km. Bemærk dog, at elforbruget afhænger af temperaturen, så det er kun en gennemsnitsbetragtning. Der bruges desuden energi på at holde kabinen og batteriet varmt.

Du kan bruge nedenstående eksempler til at danne dig et indtryk af, hvordan elbilens forbrug i kWh for kørsel er set over forskellige tidsintervaller:

  • Forbrug ved enkelt tur i kWh: På en tur på 100 km vil cirka forbruge 20 kWh
  • Månedligt forbrug i kWh: Hvis dit månedlige kørselsbehov er 2.000 km vil dit forbrug være cirka 400 kWh til opladning af elbilen.
  • Årligt forbrug i kWh: Hvis du årligt har et kørselsbehov på 20.000 km kan du forvente at skulle bruge cirka 4.000 kWh på at oplade elbilen.

Læs mere om elbilopladning

Hvor meget koster elbilens elforbrug?

For at finde svaret på, hvor meget det koster at køre en elbil, så er en afgørende faktor den aktuelle elpris. Elprisen svinger hele tiden, men hvis vi tager udgangspunkt i pris pr. kWh på 2,00 kr. kan vi beregne, hvor meget de tidligere eksempler vil koste.

  • Omkostninger ved enkelt tur: For en enkelt tur på 100 km, hvor du kan forvente et forbrug på ca. 20 kWh, vil omkostningen i dette eksempel være 20 kWh * 2 kr./kWh, hvilket resulterer i en total pris på 40 kr. for turen.
  • Månedlige omkostninger: Kører du 2.000 km pr. måned, hvilket kræver ca. 400 kWh, vil de samlede kørselsomkostninger i eksemplet være 400 kWh * 2 kr./kWh, svarende til 8.000 kr. Dette er omkostningen for en hel måneds kørsel.
  • Årlige omkostninger: Hvis du har et årligt kørselsbehov på 20.000 km, hvilket indebærer et forbrug på ca. 4.000 kWh, vil de årlige omkostninger i eksemplet her være 4.000 kWh * 2 kr./kWh. Dette giver en samlet årlig udgift på 8.000 kr. for at drive elbilen.

Læs også: Hvad koster det om måneden at køre elbil

Vær opmærksom på, at vi her udelukkende kigger på de direkte omkostninger for kWh-prisen. En vigtig del af totalregnskabet for omkostningerne ved elbil er, hvorvidt du har mulighed for at få elafgiftsrefusion på den strøm, som du bruger til at oplade elbilen.

Som kunde hos OK har du netop mulighed for at få automatisk refusion af elafgiften, hvis du vælger en af vores ladeløsninger.

Læs mere om elafgiftsrefusion

Fik du svar på dit spørgsmål?

Tak for din feedback.

Tak for din feedback. Kontakt os, så vi kan hjælpe dig

Andre spørgsmål og svar om elbil-opladning

top