Hvad er AdBlue?

AdBlue er et produkt, der hjælper med at reducere udledningen af skadelige NOx-partikler fra tunge dieselkøretøjer. Det er en opløsning af urea i vand på 32,5 % og er ugiftigt.

AdBlue sprøjtes ind i lastbilens udstødning under kørsel, og gennem en SCR-katalysator hjælper AdBlue med at reducere de kvælstofholdige udstødningsgasser. Lastbilens partikelfilter opfanger herefter størstedelen af de sundhedsskadelige partikler.

AdBlue påfyldes en separat tank på dit køretøj. På de fleste nuværende bilmodeller skal AdBlue påfyldes ved service. En lampe på køretøjets instrumentbræt vil desuden advare dig, når AdBlue-tanken er ved at være tom.

Kommer du ved en fejl til at fylde AdBlue direkte i dieseltanken, er det vigtigt, at du ikke starter motoren. En fejlpåfyldning vil kræve en rensning og skylning af brændstofsystemet, da AdBlue vil gelere eller krystallisere og dermed blokere for gennemstrømningen. Bliver motoren startet, kan der ske store skader. Så længe du ikke har startet motoren, bør der dog ikke opstå problemer. AdBlues frysepunkt er på –11 grader, men det kan nemt bruges igen efter optøning.

Hos OK leverer vi AdBlue fra dag til dag. Men du kan også selv tanke AdBlue på din lastbil ved mange af OK’s tankstationer til erhverv.

Har du brug for AdBlue til din varebil eller personbil, kan du købe det i dunke hos OK Plus eller kontakte OK. Vi kan levere AdBlue i dunke, tromler eller containere.

Læs mere om AdBlue

Se også 'Hvor kan jeg tanke AdBlue?'

Fik du svar på dit spørgsmål?

Tak for din feedback.

Tak for din feedback. Kontakt os, så vi kan hjælpe dig

top